Keresztény vallások összefoglaló oldala
Ajánlom az oldalt másnak Hozzáadás kedvencekhez
Főoldal Történelem Ünnepek Böngésző Gyermekeknek Galéria Fórum Eseménynaptár Archívum
Ön jelenleg itt van: Főoldal - Hírek
Keresztény Magyarország Portál - Hírek - Vallások összefoglaló oldala! - vallás, egyház, katolikus, református, evangélikus, teológus, templom, szent, egyháztörténelem, ünnep, szertartás, képeslap, fórum, hírek
Gabriella napja
1 felhasználó online
0 tag, 1 vendégKépek a galériából

Vártam az Urat  (A)
XXIII. János
„Krisztusban nincs zsidó, sem görög, sem szabad, sem szolga, hanem mindnyájan egyek vagyunk Krisztusban”
2009-03-07 Forrás: Evangélikus Egyház
„A hit valóban egymás testvéreivé teszi az embereket, mert Krisztus előtt mindenki egyenlő, nem azt nézi, hogy ki milyen néphez tartozik” – mondta Gáncs Péter püspök a Magyarországi Evangélikus Egyház (MEE) erőszakellenes csendes megemlékezésén.
A püspök a zsúfolásig telt Deák téri evangélikus templomban utalt az istentiszteleten felolvasott újszövetségi igére is, miszerint „Krisztusban nincs zsidó, sem görög, sem szabad, sem szolga, hanem mindnyájan egyek vagyunk Krisztusban”.
Prőhle Gergely, az MEE országos felügyelője beszédében kijelentette: az állampolgári felelősség és a keresztény ember másikért érzett felelőssége együtt jár, így az utóbbi időszakban elharapózott erőszakkal szemben is fel kell emelniük a hangjukat. Az összejövetel apropóját "szomorú alkalomnak" nevezte, majd megjegyezte: „bár csak ne kellene most itt összegyűlnünk ebből az alkalomból”. Egyúttal reményének adott hangot, hogy együttlétüknek lesz hatása.
A szertartás végén gyűjtést tartottak az MEE roma-missziójának támogatására, majd a Deák tér előtt gyertyát gyújtottak a halottak emlékére.

A Magyar Katolikus Püspöki Konferencia is elítélte felhívásában az erőszakot.

A reformátusok levélben ítélték el az erőszakot. Bölcskei Gusztáv a Zsinat lelkészi elnöke nyílt levelében azt írta: „Egy négy éves gyermeket hátba lőttek! Vajon megkerülnek-e a tettesek? Megdöbbentő és lesújtó, a hétköznapjainkon elhatalmasodó erőszakhullám és az ezzel szembeni tehetetlenség. Elszabadult indulatok vannak jelen a társadalomban. Ezek azonban már valaminek következményei. A kialakult helyzetben nem üres kommunikációra, hanem tettekre, konkrét cselekedetekre van szükség, amely mindenekelőtt az okokat orvosolja. Az egyház éppen ebben próbál tenni a maga módján és lehetőségei között” – írta a püspök.

Múlt hétfőre virradóra eddig tisztázatlan körülmények között, feltehetően Molotov-koktéltól gyulladt ki a tatárszentgyörgyi cigánytelep szélén az utca utolsó háza. A tűz elől menekülőkre rálőttek, aminek következtében egy négyéves kisfiú és édesapja vesztette életét, két másik gyerek megsérült.
Hirdetés
Hasznos oldalak Impresszum Copyright Médiaajánlat Vélemény Oldaltérkép