Keresztény vallások összefoglaló oldala
Ajánlom az oldalt másnak Hozzáadás kedvencekhez
Főoldal Történelem Ünnepek Böngésző Gyermekeknek Galéria Fórum Eseménynaptár Archívum
Ön jelenleg itt van: Főoldal - Hírek
Keresztény Magyarország Portál - Hírek - Vallások összefoglaló oldala! - vallás, egyház, katolikus, református, evangélikus, teológus, templom, szent, egyháztörténelem, ünnep, szertartás, képeslap, fórum, hírek
Ilona napja
2 felhasználó online
0 tag, 2 vendégKépek a galériából

Lourdes  1994
Szent Leo
Legalizálták az eutanáziát Washington államban
2009-03-07 Forrás: Vatikáni Rádió
Március 5-től kezdve törvényessé vált az asszisztált öngyilkosság az USA egy újabb államában Oregont követően. A novemberben népszavazás által jóváhagyott törvény lehetővé teszi egy halálos adag előírását olyan betegek számára, akiknek kevesebb, mint hat hónap van vissza életükből.
A szavazás előtt Washington állam püspökei arra buzdították a híveket, hogy tartsák tiszteletben az életet a természetes halálig. A főpásztorok a kezdeményezést az élet kultúrája elleni újabb veszélyes támadásnak nevezték. Mély aggodalmuknak adtak hangot a súlyos fenyegetés miatt, amit az asszisztált öngyilkosság jelent a sérülékeny személyek számára, mint az idősek és a mozgássérültek. Az öngyilkosság orvosi alternatívává alakítása radikálisan megváltoztatja az orvos és a beteg kapcsolatát, megvonva a család, a barátok és a hit alapvető támogatását – hangsúlyozta a püspökök nyilatkozata. A haldoklóknak mély vágya, hogy megéljék a számukra legfontosabb értékeket: egy utolsó lehetőségeket akarnak a megbocsátás keresésére, a hálaadásra és a szeretet kifejezésére szeretteik iránt.

Az Egyesült Államok észak-nyugati államában az eutanázia legalizálása szomorúsággal töltötte el az ország életvédő szervezeteit – tájékoztat a www.lifenews.com internetes oldal. Az életvédő mozgalmak azt kérik az orvosoktól, hogy utasítsák el az eutanázia végrehajtásában való részvételt. David Stevens, a keresztény orvosi társaság elnöke a „Christianity Today” lapnak nyilatkozva annak a félelmének adott hangot, hogy ez a döntés más államokat is arra ösztönözhet, hogy ebbe az irányba tegyenek lépéseket. 1997 óta az eutanázia legalizálására meghirdetett népszavazásokat elvetették Kalifornia, Hawaii, Michigan és Vermont államokban.
Hirdetés
Hasznos oldalak Impresszum Copyright Médiaajánlat Vélemény Oldaltérkép