Keresztény vallások összefoglaló oldala
Ajánlom az oldalt másnak Hozzáadás kedvencekhez
Főoldal Történelem Ünnepek Böngésző Gyermekeknek Galéria Fórum Eseménynaptár Archívum
Ön jelenleg itt van: Főoldal - Hírek
Keresztény Magyarország Portál - Hírek - Vallások összefoglaló oldala! - vallás, egyház, katolikus, református, evangélikus, teológus, templom, szent, egyháztörténelem, ünnep, szertartás, képeslap, fórum, hírek
Piroska napja
2 felhasználó online
0 tag, 2 vendégKépek a galériából

oltár
II. Piusz
Országos ifjúsági munka 2009-ben
2009-03-07 Forrás: Magyar Kurír
Március 4-én tartotta szokásos tavaszi ülését a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia Ifjúsági Bizottságának (MKPK IB) Tanácsadó Testülete.
Az ülés kezdetén az ifjúsági munkáról osztotta meg gondolatait a referensekkel Balás Béla kaposvári megyéspüspök, a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia ifjúsági ügyekért felelős püspöke. Ezt követően az egyházmegyei referensek beszámoltak arról, hogy egyházmegyéjükben milyen ifjúsági programok voltak az elmúlt negyedévben. A Szombathelyi Egyházmegyének új referense van Mikolás Attila személyében.

Szó esett a Hajszolóról (Országos Katolikus Ifjúsági Vezetőképző) is, amelynek jelenleg 45 résztvevője van. A jelenlegi ciklusa nyáron zárul, ezt követi a következő képzés, amely december elején indul. Erre november 15-ig kell jelentkezni, a felvételi december 5-én lesz Budapesten.

A referensek elmondták azt is, milyen programokat terveznek a következő negyedévben, majd megtekintették a tavalyi 72 óra kompromisszum nélkül című projektről készült kisfilmet. A referensek A 2009-es év ifjúsági programjainak tárgyalása keretében a résztvevők beszámolót hallgattak meg a XXX. Márianosztrai Ifjúsági Gyalogos Zarándoklat és a tavaszi Nagymarosi Találkozó előkészületeiről. Elhangzott: a korábbi két évhez hasonlóan idén is készül szórólap az országos ifjúsági programokról. Szó esett az október 23. és 25. között tervezett pécsi regionális taizéi ifjúsági találkozóról – ennek kapcsán a Tanácsadó Testület ülésének vendége volt András és James testvér Taizéből.

Elhangzott, hogy idén novemberben konferenciát szerveznek közép-európai katolikus ifjúsági munkáról. Ezen a nyáron is folytatja munkáját a három történelmi egyház együttműködésével a KözösPont Misszió.

A referensek legközelebb júniusban ülnek össze.
Hirdetés
Hasznos oldalak Impresszum Copyright Médiaajánlat Vélemény Oldaltérkép