Keresztény vallások összefoglaló oldala
Ajánlom az oldalt másnak Hozzáadás kedvencekhez
Főoldal Történelem Ünnepek Böngésző Gyermekeknek Galéria Fórum Eseménynaptár Archívum
Ön jelenleg itt van: Főoldal - Hírek
Keresztény Magyarország Portál - Hírek - Vallások összefoglaló oldala! - vallás, egyház, katolikus, református, evangélikus, teológus, templom, szent, egyháztörténelem, ünnep, szertartás, képeslap, fórum, hírek
Luca, Otília napja
2 felhasználó online
0 tag, 2 vendégKépek a galériából

Korona
Búcsú
Kiválóak a zsidó-keresztény kapcsolatok az európai rabbik szerint
2009-03-08 Forrás: Vatikáni Rádió
Bioetika, család, zsidó-keresztény kapcsolatok - többek között erről tanácskoztak Párizsban az Európai Rabbi Központ tagjai. Mintegy háromszázan vettek részt a szemináriumon, főként Európából, de néhányan Izraelből is érkeztek.
Aggodalmukat fejezték ki a gazdasági és pénzügyi válság miatt, ami közelről érinti a családokat. Problémát jelent a zsidó közösségben is a válások növekvő száma, valamint az asszimiláció, a vallási gyakorlat gyengülése, ami veszélyeztetheti a zsidó identitást.

A bioetikával kapcsolatban az európai rabbik szerint az emberi szenvedésre gyakorlati és etikai választ kell adni. Az élet védelme olyan terület, amelyben keresztények és zsidók együttesen léphetnek föl. A párizsi bíboros érsekkel például közös dokumentumot szerkesztenek az emberi élet utolsó szakaszáról.

A párizsi főrabbi egyébként rendkívül jónak nevezte a két vallás kapcsolatait, az átmeneti feszültségek ellenére is. A II. Vatikáni Zsinat után számos konferenciát szerveztek és közös bizottságokat állítottak fel. David Messas főrabbi nagyra értékelte, hogy XVI. Benedek, valamint a francia egyház egyértelműen elítélte a Shoah-t. Mint mondta: a legfontosabb, hogy tovább folytassuk a párbeszédet a keresztényekkel, főként szociális téren. Ebben az összefüggésben a pápa lehetséges szentföldi útja jelképértékű. Izrael ugyanis nem akarja tartóssá tenni az átmeneti feszültséget, hanem szívén viseli a barátságot, a békét és a szolidaritást - vallja a párizsi főrabbi.
Hirdetés
Hasznos oldalak Impresszum Copyright Médiaajánlat Vélemény Oldaltérkép