Keresztény vallások összefoglaló oldala
Ajánlom az oldalt másnak Hozzáadás kedvencekhez
Főoldal Történelem Ünnepek Böngésző Gyermekeknek Galéria Fórum Eseménynaptár Archívum
Ön jelenleg itt van: Főoldal - Hírek
Keresztény Magyarország Portál - Hírek - Vallások összefoglaló oldala! - vallás, egyház, katolikus, református, evangélikus, teológus, templom, szent, egyháztörténelem, ünnep, szertartás, képeslap, fórum, hírek
Piroska napja
2 felhasználó online
0 tag, 2 vendégKépek a galériából

Mezőhegyesi Református templom
Véget ért a Szentatya és a Római Kúria tagjainak nagyböjti lelkigyakorlata
2009-03-08 Forrás: Magyar Kurír
Március 7-én, a vatikáni Apostoli Palota Redemptoris Mater kápolnájában közösen végzett laudes után XVI. Benedek pápa köszönetett mondott Francis Arinze bíborosnak, az Istentiszteleti és Szentségi Kongregáció nyugalmazott prefektusának lelkigyakorlatos elmélkedéseiért.
Francis Arinze bíboros elmélkedései hozzásegítették a nagyböjti lelkigyakorlat résztvevőit, hogy megújítsák papságukat. Tanítása egészséges táplálék, kenyér hitünk számára – mondta a pápa.

Arinze bíboros prédikációját mélyen áthatotta a Szentírás, Isten Igéjének ismerete az egyház olvasatában, kezdve az egyházatyáktól egészen a katolikus egyház katekizmusáig, beleágyazva a liturgikus környezetbe. A bíboros a lelkigyakorlat elején arra a történetre utalt, amikor az első tanítványok megkérdezik Jézust: „Mester, hol laksz?”. „Jöjjetek, nézzétek meg” – volt a válasz. Ahhoz, hogy megnézzük, hol lakik Jézus, követnünk kell Őt – szerepelt a bíboros elmélkedésében. Jézus mindig mindenütt megelőz bennünket, és csak akkor találkozhatunk vele, ha a nyomába szegődünk. Jézus jelen van az Egyházban, Isten Igéjében és az Oltáriszentségben – hangúlyozta a pápa.
Hirdetés
Hasznos oldalak Impresszum Copyright Médiaajánlat Vélemény Oldaltérkép