Keresztény vallások összefoglaló oldala
Ajánlom az oldalt másnak Hozzáadás kedvencekhez
Főoldal Történelem Ünnepek Böngésző Gyermekeknek Galéria Fórum Eseménynaptár Archívum
Ön jelenleg itt van: Főoldal - Hírek
Keresztény Magyarország Portál - Hírek - Vallások összefoglaló oldala! - vallás, egyház, katolikus, református, evangélikus, teológus, templom, szent, egyháztörténelem, ünnep, szertartás, képeslap, fórum, hírek
Ilona napja
3 felhasználó online
0 tag, 3 vendégKépek a galériából

Ne siess.  si.
Heverésző angyalka (A)
A Szentatya a Capitoliumra látogat
2009-03-09 Forrás: Magyar Kurír
Róma és püspöke jelképes találkozásának színtere március 9-én a történelmi emlékeket őrző Capitolium. A pápa délelőtt kevéssel 11 óra előtt érkezik meg a Róma szívét jelentő capitoliumi dombra, ahol Gianni Alemanno polgármester és felesége köszönti őt. XVI. Benedek egyúttal a város egyik védőszentje előtt is tisztelegni kíván egy közeli kolostorban.
Róma szimbolikus és adminisztratív központját látogatja meg XVI. Benedek, amikor ma felkeresi a Capitoliumot. Az ókori hatalmi és vallási központ romjaira épült a középkorban a városi önkormányzat székhelye, ami a reneszánsz idején kiegészült a világ első nyilvános múzeumával (a mai capitoliumi múzeum magjával). Az egykor szenátornak nevezett városvezető palotája (Palazzo Senatorio) ma polgármesteri hivatal: itt szólal fel most a Szentatya, Róma püspöke, majd köszönti a világhírű, Michelangelo-tervezte téren összegyűlt rómaiakat.

Fél egykor búcsút vesz a Capitoliumtól, majd a közeli Római Szent Franciska kolostorba megy, akinek március 9-én tartja az egyház liturgikus emléknapját. Itt az illetékes római segédpüspök, valamint a kolostor elöljárónője fogadják. A szerzetesnők kápolnájában szentségimádásra kerül sor, majd a pápa lerója tiszteletét Szent Franciska földi maradványai előtt. Beszédét követően körülbelül negyed kettőkor visszatér a Vatikánba.
Hirdetés
Hasznos oldalak Impresszum Copyright Médiaajánlat Vélemény Oldaltérkép