Keresztény vallások összefoglaló oldala
Ajánlom az oldalt másnak Hozzáadás kedvencekhez
Főoldal Történelem Ünnepek Böngésző Gyermekeknek Galéria Fórum Eseménynaptár Archívum
Ön jelenleg itt van: Főoldal - Hírek
Keresztény Magyarország Portál - Hírek - Vallások összefoglaló oldala! - vallás, egyház, katolikus, református, evangélikus, teológus, templom, szent, egyháztörténelem, ünnep, szertartás, képeslap, fórum, hírek
István napja
1 felhasználó online
0 tag, 1 vendégKépek a galériából

A Fórum
Paksi Református templom
XVI. Benedek pápa bejelentette szentföldi utazását
2009-03-09 Forrás: Magyar Kurír
Közel-keleti zarándoklata során a Szentföld békéjéért szeretne imádkozni – hangsúlyozta a Szentatya a március 8-i Úrangyala-imádság alkalmával.
A böjti időben igyekezzünk több időt szánni a csendre. Megtérésre törekedve, szemléljük életünket Isten szeretetének fényébe helyezve – kezdte meg a vasárnapi Úrangyala-imát követő beszédét XVI. Benedek pápa.

A Szent Péter téren összegyűlt tízezernyi hívő előtt jelentette be a pápa, hogy május 8. és 15. között a Szentföldre utazik, megerősítve ezzel az eddigi, nem hivatalos információkat. A Szentatya zarándoklatnak nevezte tervezett utazását; Jézus földi életének színhelyein szeretné kérni az Istent, hogy adja meg az egység és a béke ajándékát a Közel-Kelet és az egész emberiség számára. XVI. Benedek pápa arra kéri a híveket, hogy imádkozzanak az utazás eredményességéért.

A Szentszék Sajtóterme nyilvánosságra hozta a közel-keleti látogatás első részleteit: a pápa ellátogat Ammanba, Jeruzsálembe, Betlehembe és Názáretbe. Antonio Franco érsek, izraeli apostoli nuncius jeruzsálemi nyilatkozata szerint a Szentatya látogatása nagyon sokat jelent az feszültségek, harcok és háborúk okozta szenvedések között élők számára. Az egyházfő minden társadalmi csoportot szeretne megszólítani, hogy előmozdítsa a békés együttélés megvalósítását a Közel-Keleten.

XVI. Benedek utazása lesz a harmadik pápai látogatás a területen Izrael állam 1948-as megalapítása óta. VI. Pál 1964-ben, II. János Pál 2000-ben tett látogatást a Szentföldön.
Hirdetés
Hasznos oldalak Impresszum Copyright Médiaajánlat Vélemény Oldaltérkép