Keresztény vallások összefoglaló oldala
Ajánlom az oldalt másnak Hozzáadás kedvencekhez
Főoldal Történelem Ünnepek Böngésző Gyermekeknek Galéria Fórum Eseménynaptár Archívum
Ön jelenleg itt van: Főoldal - Hírek
Keresztény Magyarország Portál - Hírek - Vallások összefoglaló oldala! - vallás, egyház, katolikus, református, evangélikus, teológus, templom, szent, egyháztörténelem, ünnep, szertartás, képeslap, fórum, hírek
Luca, Otília napja
4 felhasználó online
0 tag, 4 vendégKépek a galériából

Kiállítás képei
Kolozsvári Szent Mihály templom 4.
A pápa fölkereste a Római Szent Franciska által alapított Tor de’ Specchi monostort
2009-03-09 Forrás: Vatikáni Rádió
Március 9-én, a szent liturgikus emléknapján látogatott el a pápa a monostorba, miután a Capitoliumon találkozott a polgármesterrel és a római városi vezetőkkel. A közeli monostorban rövid ideig imádkozott az Oltáriszentség előtt, majd lerótta tiszteletét Római Szent Franciska földi maradványai előtt.
A pápát az elöljárónő, Maria Camilla Rea nővér fogadta.

Szemlélődés és tevékenység, imádság és karitatív szolgálat, szerzetesi eszmény és társadalmi elkötelezettség – így jellemezte a Szentatya a „legrómaibbnak” tartott szent által alapított monostor lelkiségét. Mint mondta: egy nyüzsgő nagyvárosnak szüksége van egy lelki tüdőre. Ezt a szerepet töltik be a monostorok, a csönd és az elmélkedés oázisai, ahol a föld mindig nyitott az ég felé. A valódi épület, amit Isten építeni szeret, az a szentek élete – állapította meg a pápa, majd hozzátette: Rómának napjainkban is szüksége van olyan nőkre, akik egészen Istennek és a felebarátnak szentelik magukat.
Hirdetés
Hasznos oldalak Impresszum Copyright Médiaajánlat Vélemény Oldaltérkép