Keresztény vallások összefoglaló oldala
Ajánlom az oldalt másnak Hozzáadás kedvencekhez
Főoldal Történelem Ünnepek Böngésző Gyermekeknek Galéria Fórum Eseménynaptár Archívum
Ön jelenleg itt van: Főoldal - Hírek
Keresztény Magyarország Portál - Hírek - Vallások összefoglaló oldala! - vallás, egyház, katolikus, református, evangélikus, teológus, templom, szent, egyháztörténelem, ünnep, szertartás, képeslap, fórum, hírek
Vince, Artúr napja
3 felhasználó online
0 tag, 3 vendégKépek a galériából

Éjjel
Caravaggio festménye
A Vatikán és az új média
2009-03-10 Forrás: Magyar Kurír
A Szentszék átfogó dokumentum kiadását fontolgatja, amely azzal is foglalkozna, milyen változtatásokat tesz szükségessé az új média az Egyház kommunikációs stratégiájában.
82 ország püspökei kezdték meg ötnapos találkozójukat március 9-én Rómában – írja a CNS. A Tömegtájékoztatás Pápai Tanácsa által rendezett szeminárium témája: „Új távlatok az egyházi tömegtájékoztatásban. Változások a technológiákban és a kommunikációs kultúrában: teológiai és lelkipásztori megfontolások”.

A pápai tanács elnöke, Claudio Celli érsek elmondta: Az összejövetelek célja, hogy a püspökök áttekintsék, hogyan változnak a kommunikációs csatornák, hogyan felelhet meg az Egyház az új kihívásoknak, és hogyan használja ki az új lehetőségeket. A pápai tanács október végi plenáris ülésén hozza meg a végső döntést a témával foglalkozó dokumentum elkészítéséről.

A szemináriumon részt vesz Kiss-Rigó László szeged-csanádi megyéspüspök is.
Hirdetés
Hasznos oldalak Impresszum Copyright Médiaajánlat Vélemény Oldaltérkép