Keresztény vallások összefoglaló oldala
Ajánlom az oldalt másnak Hozzáadás kedvencekhez
Főoldal Történelem Ünnepek Böngésző Gyermekeknek Galéria Fórum Eseménynaptár Archívum
Ön jelenleg itt van: Főoldal - Hírek
Keresztény Magyarország Portál - Hírek - Vallások összefoglaló oldala! - vallás, egyház, katolikus, református, evangélikus, teológus, templom, szent, egyháztörténelem, ünnep, szertartás, képeslap, fórum, hírek
Menyhért, Mirjam napja
4 felhasználó online
0 tag, 4 vendégKépek a galériából

Nincsen itt
A Mikulás indul
A németek büszkék lehetnek a pápára
2009-03-10 Forrás: Magyar Kurír
A spanyol származású orvos, újságíró, a Szentszéki Sajtóterem volt igazgatója Berlinben tartott előadást egy fiataloknak és felnőtteknek szóló fórumon.
Navarro-Valls nem kívánta bírálni a Vatikán jelenlegi kommunikációs stratégiáját, mint mondta, nincs is abban a helyzetben, hiszen már nem ott dolgozik. „Kritikus távolságtartást” ajánlott ugyanakkor a médiával szemben. Érthetetlennek nevezte, hogy Benedek pápa 2005-ben a kölni zsinagógában és 2006-ban Auschwitzban tett látogatásai után valakinek kétségei legyenek afelől, hogy a pápa hogyan viszonyul a zsidósághoz és a soá tragédiájához. „Ha én német lennék, nagyon büszke lennék a pápára” – mondta. XVI. Benedek igen nagy figyelmet szentel az értelmiséggel való kapcsolatnak. A Szentatya bízik abban, hogy az emberek képesek gondolkodni, ezért megnyilatkozásaiban az gondolkodó emberhez, az értelmiséghez fordul.

Navarro-Valls XVI. Benedek pápa és elődje, II. János Pál különösen nagy szolgálatának nevezte, hogy működésük nyomán ismét előtérbe kerülnek olyan fontos fogalmak, mint Isten, lelkiismeret, személyiség, emberi jogok, szeretet, amelyeket a nyugati társadalmak már jószerével elfelejtettek.

Mindkét pápa mérhetetlen nagy feladatot vett vállára, amikor ismét az antropológiai alapokra helyezte a hangsúlyt. Mindezt úgy, hogy mindig az egyes embert irányítják a transzcendencia felé. Ezt tette II. János Pál pápa lelkipásztori utazásaival, és ezt teszi Benedek pápa, aki teológiai művek szerzője. Hatásukkal, emberi kisugárzásukkal mindketten hozzájárultak a pápaság megújulásához – fogalmazott a korábbi szóvivő, aki 1984-től 2006-ig volt a Szentszéki Sajtóterem igazgatója.
Hirdetés
Hasznos oldalak Impresszum Copyright Médiaajánlat Vélemény Oldaltérkép