Keresztény vallások összefoglaló oldala
Ajánlom az oldalt másnak Hozzáadás kedvencekhez
Főoldal Történelem Ünnepek Böngésző Gyermekeknek Galéria Fórum Eseménynaptár Archívum
Ön jelenleg itt van: Főoldal - Hírek
Keresztény Magyarország Portál - Hírek - Vallások összefoglaló oldala! - vallás, egyház, katolikus, református, evangélikus, teológus, templom, szent, egyháztörténelem, ünnep, szertartás, képeslap, fórum, hírek
Menyhért, Mirjam napja
4 felhasználó online
0 tag, 4 vendégKépek a galériából

Kolozsvári Szent Mihály templom  17
Dziwisz bíboros szerint a zsidók és a katolikusok legyenek „az emlékek őrei”
2009-03-11 Forrás: Vatikáni Rádió
Március 6-án nyitotta meg Stanislaw Dziwisz krakkói érsek David Rosen rabbi jelenlétében azt a nemzetközi konferenciát, melynek központi témája a zsidók és keresztények közötti párbeszéd volt.
Nyitóbeszédében kiemelte, hogy a katolikusoknak és a zsidóknak az emlékek őreinek kell lenniük, mert a Shoah tragédiája rámutat arra, hová vezethet a mérhetetlen erőszak. Felhívja a figyelmet arra, hogy nem szabad elfelednünk a zsidóság szenvedéseit, mert ezek nem a különbségekre figyelmeztetnek bennünket, hanem sokkal inkább arra, hogy testvérek vagyunk. És mint testvérek, kölcsönösen felelősek vagyunk egymásért, egymás jövőjéért. Erre a testvéri kapcsolatra emlékeztetnek II. János Pál pápának, a római zsinagógában elhangzott szavai is: „Olyanok vagyunk, mint a testvérek, akik hosszú idő után egymásra találnak”.
Hirdetés
Hasznos oldalak Impresszum Copyright Médiaajánlat Vélemény Oldaltérkép