Keresztény vallások összefoglaló oldala
Ajánlom az oldalt másnak Hozzáadás kedvencekhez
Főoldal Történelem Ünnepek Böngésző Gyermekeknek Galéria Fórum Eseménynaptár Archívum
Ön jelenleg itt van: Főoldal - Hírek
Keresztény Magyarország Portál - Hírek - Vallások összefoglaló oldala! - vallás, egyház, katolikus, református, evangélikus, teológus, templom, szent, egyháztörténelem, ünnep, szertartás, képeslap, fórum, hírek
Ágnes napja
4 felhasználó online
0 tag, 4 vendégKépek a galériából

Topor Márta  Tastevere főtere
VI. Ince
Egynemű házaspárok is lehetnek nevelőszülők Skóciában?
2009-03-12 Forrás: Magyar Kurír
Skóciában törvénytervezet készül arról, hogy ezentúl egynemű házaspárok is lehessenek nevelőszülők. Keith O’Brien bíboros, a Skóciai Püspöki Konferencia elnöke március 9-én másfajta kampány indítására szólította fel a kormányt: hívják fel minél több házaspár figyelmét arra a lehetőségre, hogy nevelőszülők lehetnek.
A kormány számos, a gyermekekre vonatkozó szabályozás megvitatását tervezi, és célja, hogy eltörölje azokat, amelyek megakadályozzák az egynemű párok nevelőszülőség általi gyermekvállalását. Ennek kapcsán a bíboros megerősítette: azok a javaslatok, amelyek a nevelőszülői jogot az egynemű házaspárokra ki akarják terjeszteni, éppúgy meggondolatlanok és helytelenek, mint az előző törvénymódosítás, amely immár engedélyezi az örökbefogadást a homoszexuális házaspárok számára.

Az örökbefogadásról szóló törvény módosításának idején egy felmérésben a megkérdezettek 80%-a ellenezte a változtatást, de a kormány figyelmen kívül hagyta a felvetett aggodalmakat, és módosította a törvényt.

„Arra kérem a kormányt, hogy ne veszélyeztesse azoknak a gyerekeknek a jólétét, akiknek nevelőszülőkre van szüksége” – mondta O’Brien bíboros, St. Andrews-i és edinburgh-i érsek. „Nincs bizonyíték arra, hogy egy ilyen változtatás bővíti a lehetséges nevelőszülők körét. Mindenesetre indítsunk egyszerűen egy másjellegű kampányt, amely minél több házaspárt ösztönöz arra, hogy mérlegeljék a nevelőszülői lehetőséget. Arra hívom fel Skócia 250 000 katolikus családját és katolikus házaspárok ezreit, akik templomainkban kötöttek házasságot, hogy fontolják meg ezt a lehetséges utat és osszák meg szeretetüket és stabil helyzetüket egy gyermekkel, akinek kevés vagy semmi reménye nincs erre, és ajánlkozzanak nevelőszülőnek” – idézi a bíboros szavait a SIR.
Hirdetés
Hasznos oldalak Impresszum Copyright Médiaajánlat Vélemény Oldaltérkép