Keresztény vallások összefoglaló oldala
Ajánlom az oldalt másnak Hozzáadás kedvencekhez
Főoldal Történelem Ünnepek Böngésző Gyermekeknek Galéria Fórum Eseménynaptár Archívum
Ön jelenleg itt van: Főoldal - Hírek
Keresztény Magyarország Portál - Hírek - Vallások összefoglaló oldala! - vallás, egyház, katolikus, református, evangélikus, teológus, templom, szent, egyháztörténelem, ünnep, szertartás, képeslap, fórum, hírek
Piroska napja
2 felhasználó online
0 tag, 2 vendégKépek a galériából

Ibolya
Topor Márta:  Kerengő
XVI. Benedek pápa szentföldi zarándokútjáról
2009-03-12 Forrás: Vatikáni Rádió
A jeruzsálemi Notre Dame zarándokházban tartott sajtóértekezletet kedden Antonio Franco c. érsek, apostoli nuncius a jeruzsálemi katolikus egyházak más képviselőivel együtt XVI. Benedek pápa május 8-a és 15-e között várható szentföldi útja kapcsán.
Az apostoli nuncius néhány fontos részletet is közölt a pápalátogatásról. Három nyilvános szentmisét mutat be a pápa: Jeruzsálemben, Betlehemben és Názáretben. Jeruzsálemben ötezer hívő részvétele várható, míg Názáretben, ahol a legtöbb keresztény él, számítások szerint 40-50 ezer hívő lesz jelen.

A látogatás első napján a pápa felkeresi az Utolsó Vacsora termét, az utolsó napon pedig a Szent Sír bazilikában imádkozik. A hivatalos programok között szerepel az izraeli és a palesztin elnökkel való találkozás. Az ökumenikus és vallásközi találkozók sorában a pápa felkeresi a szikla-mecsetet, a Nyugati Falat (Siratófalat) és a Yad Wasem múzeumot, ahol a Holocaust áldozatainak emlékénél tiszteleg. A Hechal Shlomo központban meglátogatja a két jeruzsálemi főrabbit.
Az izraeli apostoli nuncius, Antonio Franco c. érsek a jeruzsálemi sajtóértekezlet során megmagyarázta XVI. Benedek szentföldi látogatásának értelmét, amint azt egyébként maga a pápa is kifejtette. Mindenek előtt zarándokútról van szó a béke ajándékáért, valamint a Szentföld, a Közel-Kelet és az egész világ egységéért. A pápa útja során szeretne hangot adni Izrael és Palesztina népe iránti együttérzésének. Az apostoli nuncius jelezte azt is, hogy a pápa két kérést intézett az izraeli kormányhoz. Azt kérte, hogy gázai keresztény küldöttség jelen lehessen látogatása során, továbbá, hogy legalább két busznyi hívő részt vehessen a betlehemi szentmisén, illetve, hogy a hívek szabadon eljuthassanak a szertartásokra. Az izraeli kormány nem emelt akadályokat a pápa kérései kapcsán.
Hirdetés
Hasznos oldalak Impresszum Copyright Médiaajánlat Vélemény Oldaltérkép