Keresztény vallások összefoglaló oldala
Ajánlom az oldalt másnak Hozzáadás kedvencekhez
Főoldal Történelem Ünnepek Böngésző Gyermekeknek Galéria Fórum Eseménynaptár Archívum
Ön jelenleg itt van: Főoldal - Hírek
Keresztény Magyarország Portál - Hírek - Vallások összefoglaló oldala! - vallás, egyház, katolikus, református, evangélikus, teológus, templom, szent, egyháztörténelem, ünnep, szertartás, képeslap, fórum, hírek
Luca, Otília napja
4 felhasználó online
0 tag, 4 vendégKépek a galériából

Tintoretto: Krisztus bemutatása a templomban
„Kálvin 500 éve” – emlékkiállítás nyílik Debrecenben
2009-03-14 Forrás: Evangélikus Egyház
A Magyarországi Református Egyház Kálvin János születésének 500. valamint halálának 450. évfordulójára emlékezve 2009 és 2014 között tartja a Kálvin-emlékéveket. A jubileum kezdetére szervezett, „Kálvin 500 éve” című kiállítás megnyitójára március 18-án, szerdán 11 órakor kerül sor Debrecenben.
A hat éven át tartó programsorozat Debrecenben veszi kezdetét a Kálvin 500 éve kiállítás megnyitójával, illetve a Kálvin időszerűsége – Tanulmányok Kálvin János teológiájának maradandó értékéről és magyarországi hatásáról című kötet bemutatójával. A rendezvény helyszíne: Tiszántúli Református Egyházkerületi és Kollégiumi Nagykönyvtár (Debrecen, Kálvin tér 16.).

A Magyarországi Református Egyház Zsinata 2006-ban hozott határozatával Kálvin János-emlékévnek nyilvánította a 2009. évet, és a 2009 és 2014 közötti aktív Kálvin-kutatás előkészítésére létrehozta a Kálvin János Emlékbizottságot. A Bizottság a kiállítás létrehozásával a XXI. század magyar emberének szeretné bemutatni a reformátort.

A kiállítást Pap Géza, az Erdélyi Egyházkerület püspöke nyitja meg. Beszédet mond Bölcskei Gusztáv, a Magyarországi Református Egyház Zsinatának lelkészi elnöke, valamint Márkus Mihály ny. püspök, a Kálvin Bizottság elnöke.

A kiállítás október 31-ig tekinthető meg. További információk a Kálvin emlékévek honlapján.
Hirdetés
Hasznos oldalak Impresszum Copyright Médiaajánlat Vélemény Oldaltérkép