Keresztény vallások összefoglaló oldala
Ajánlom az oldalt másnak Hozzáadás kedvencekhez
Főoldal Történelem Ünnepek Böngésző Gyermekeknek Galéria Fórum Eseménynaptár Archívum
Ön jelenleg itt van: Főoldal - Hírek
Keresztény Magyarország Portál - Hírek - Vallások összefoglaló oldala! - vallás, egyház, katolikus, református, evangélikus, teológus, templom, szent, egyháztörténelem, ünnep, szertartás, képeslap, fórum, hírek
Vince, Artúr napja
1 felhasználó online
0 tag, 1 vendégKépek a galériából

Szeretet
Marija Bistrica kegytemplom oldalról
Szükség van a zsidósággal való párbeszédre
2009-03-14 Forrás: Magyar Kurír
XVI. Benedek pápa a jeruzsálemi főrabbinátus küldöttsége és a zsidósággal való párbeszédért felelős katolikus bizottság előtt szólt erről, amikor március 12-én fogadta a két küldöttség tagjait.
A Szentatya beszédében felidézte: a párbeszéd II. János Pál 2000 márciusában tett történelmi jelentőségű szentföldi látogatásának gyümölcse. A lengyel pápa kívánsága volt, hogy párbeszéd kezdődjön a zsidó vallási intézményekkel.

A pápai szándékai szerint a szentföldi útja hozzájárulhat az Egyház és a zsidóság közötti párbeszéd elmélyítéséhez, s ezáltal a zsidók, a keresztények és a muzulmánok közötti békés együttéléshez. A pápa hangsúlyozta, hogy a II. Vatikáni Zsinat Nostra Aetate kezdetű, a nem keresztény vallásokról szóló dokumentuma nyomán a közös lelki örökség elismerése lehetségessé és szükségessé teszi a párbeszédet. A lelkiismereti szabadság, a szentírás-értelmezés, a politikai hatóságokkal való kapcsolatok és az élet- és családvédelem kérdései a közös vizsgálódás középpontjában állnak.
Hirdetés
Hasznos oldalak Impresszum Copyright Médiaajánlat Vélemény Oldaltérkép