Keresztény vallások összefoglaló oldala
Ajánlom az oldalt másnak Hozzáadás kedvencekhez
Főoldal Történelem Ünnepek Böngésző Gyermekeknek Galéria Fórum Eseménynaptár Archívum
Ön jelenleg itt van: Főoldal - Hírek
Keresztény Magyarország Portál - Hírek - Vallások összefoglaló oldala! - vallás, egyház, katolikus, református, evangélikus, teológus, templom, szent, egyháztörténelem, ünnep, szertartás, képeslap, fórum, hírek
Luca, Otília napja
5 felhasználó online
0 tag, 5 vendégKépek a galériából

Caravaggio: Szent Péter keresztre feszítése
Boltívek fényárban
A pápa nincs egyedül
2009-03-14 Forrás: Vatikáni Rádió
Mély hálájukat fejezték ki a főpásztorok a Szentatya levele miatt, amelyet a Szent X. Piusz Testvériséghez tartozó négy püspök kiközösítésének visszavonásáról írt. A példa nélkülinek tartott dokumentum nagy visszhangra talált katolikus és nem katolikus körökben egyaránt.
Pénteken délelőtt a Tömegtájékoztatás Pápai Tanácsa által szervezett konferencián a vatikáni államtitkár, Tarcisio Bertone bíboros megerősítette: a pápa nincs egyedül. Legközelebbi munkatársai szoros egységben vannak vele.

Hasonló véleményen van a német püspöki konferencia elnöke, Robert Zollitsch érsek is, aki a pápa levelének személyes és nyílt hangvételét emelte ki. Rendkívüli gesztusról van szó, annak a jele, hogy a Szentatya párbeszédet akar folytatni a világ püspökeivel, elmagyarázva nekik döntése indokait. André Vingt-Trois bíboros, párizsi érsek szerint azért érték bizonyos keresztény körökből támadások a pápát, mert ez az eset régi sebeket hozott a felszínre. Ugyanakkor az egyház élő szövet, amelyben Péter utóda és az egyes helyi egyházak folyamatos kapcsolatban vannak egymással, szerves és gazdagító párbeszédben.

Háláját fejezte ki XVI. Benedek pápának az osztrák és az olasz püspöki kar is. A pápa római helynöke, Agostino Vallini bíboros levélben válaszolt a Szentatya gesztusára: a római egyházmegye nevében szerető, gyermeki odaadásáról és imáiról biztosítva őt. A svájci püspökök megindítónak nevezték a pápa levelét, alázatos, testvéri hangvétele miatt is. Remélik, hogy ez a stílus megjelenik majd az egyház rendes kormányzásában is.

Végül, a Szent X. Piusz Testvériség legfőbb elöljárója, Bernard Fellay püspök is köszönetet mondott a levél miatt, majd arról biztosította a pápát, hogy a lefebvriánusok nem akarnak megállni az 1962-es év, vagyis a II. Vatikáni Zsinat előtt.
Hirdetés
Hasznos oldalak Impresszum Copyright Médiaajánlat Vélemény Oldaltérkép