Keresztény vallások összefoglaló oldala
Ajánlom az oldalt másnak Hozzáadás kedvencekhez
Főoldal Történelem Ünnepek Böngésző Gyermekeknek Galéria Fórum Eseménynaptár Archívum
Ön jelenleg itt van: Főoldal - Hírek
Keresztény Magyarország Portál - Hírek - Vallások összefoglaló oldala! - vallás, egyház, katolikus, református, evangélikus, teológus, templom, szent, egyháztörténelem, ünnep, szertartás, képeslap, fórum, hírek
Huba napja
2 felhasználó online
0 tag, 2 vendégKépek a galériából

Rafaello Santi: Salamon ítélete
Angyal reneszansz (A)
Hargita megyében csak egy parókia kapott állami támogatást
2009-03-14 Forrás: Erdély.ma
A romániai Hargita megyében egyedül a Kányád községhez tartozó székelydályai református parókia részesül a román kormány által templomok építésére és felújítására nyújtandó év eleji támogatásokból. Az ortodox egyház Erdélyben mintegy 15 millió lejt költhet el ilyen célokra.
A bukaresti Kulturális és Vallásügyi Minisztérium honlapján megjelent adatok szerint kevéssel több mint 3 millió lejből (mintegy 210 millió forintból) újíthatnak fel vagy építhetnek új templomokat, ima- és közösségi házakat az erdélyi magyar történelmi egyházak. Ez hozzávetőlegesen ugyanakkora összeg, mint amekkorát 2008-ban utalt ki a román kormány. Míg azonban tavaly a Hargita megyei katolikus és protestáns egyházközségek mintegy félmillió lejből (35 millió forintból) gazdálkodhattak, idén ez az összeg mindössze 65 ezer lej (kevesebb mint 4 és fél millió forint). A hivatalos dokumentumból az is kiderül, hogy az ortodox egyház Erdélyben mintegy 15 millió lejt (több mint egymilliárd forintot) kap a már említett célra.
Hirdetés
Hasznos oldalak Impresszum Copyright Médiaajánlat Vélemény Oldaltérkép