Keresztény vallások összefoglaló oldala
Ajánlom az oldalt másnak Hozzáadás kedvencekhez
Főoldal Történelem Ünnepek Böngésző Gyermekeknek Galéria Fórum Eseménynaptár Archívum
Ön jelenleg itt van: Főoldal - Hírek
Keresztény Magyarország Portál - Hírek - Vallások összefoglaló oldala! - vallás, egyház, katolikus, református, evangélikus, teológus, templom, szent, egyháztörténelem, ünnep, szertartás, képeslap, fórum, hírek
Gabriella napja
4 felhasználó online
0 tag, 4 vendégKépek a galériából

Aratás, vagy mi ez?
Avillai Szent Teréz szűz, egyháztanító
A mai világban, amely nem érti meg a bűnt, a hívők lelkiismeretének helyes formálására van szükség
2009-03-15 Forrás: Vatikáni Rádió
Előtérbe kell helyezni az olyan spirituális és lelkipásztori eszközöket, mint a katekézis és az Oltáriszentség, ezáltal alakítva a hívek lelkiismeretét. Ez XVI. Benedek pápa üzenetének fő gondolata, amelyet az Apostoli Penitenciária által szervezett ún. belső fórum (XX.) kurzus résztvevőinek írt.
A Szentatya James Francis Stafford bíboros főpenitenciáriusnak címezte üzenetét, melyben arra buzdítja a papokat, hogy mélyítsék el saját lelki életüket, amely nélkülözhetetlen szolgálatukhoz szükséges.

Egy olyan korban, ahol elveszni látszik a bűn értelme, sajnálatos módon növekednek a bűn miatti komplexusok. A világ úgy él, mintha Isten nem létezne, a relativizmus hatására bezárkózik az élet valódi értelme előtt. A hívek lelkiismeretének formálása tehát az egyik fő lelkipásztori prioritás - állapítja meg a pápa. A hitoktatás, a prédikáció, a homília, a lelki vezetés, a kiengesztelődés szentsége és az Eucharisztia ünneplése - ezek azok a spirituális és lelkipásztori eszközök, amelyeket mindinkább érvényre kell juttatni. A hatékony és modern hithirdetéshez kínál lehetőséget a média, mely képes közvetíteni a mai ember számára Isten szavát. A legutóbbi püspöki szinóduson is hangsúlyozták a megfelelő homíliák fontosságát.

Ma sokkal inkább mint valaha szükség van bölcs és szent lelki vezetőkre. Minden pap arra hivatott, hogy az isteni irgalmasságot közvetítse a híveknek a kiengesztelődés szentségében. Ehhez a papok táplálják spirituális életüket, folyamatosan felfrissítve teológiai ismereteiket. A hívek pedig ájtatosan és egyben tudatos módon vegyenek részt a szentmisén. Üzenetében végül a pápa a szentéletű Ars-i plébános alakját állította példaként a lelkipásztorok elé, akinek idén emlékezünk halála 150. évfordulójára.
Hirdetés
Hasznos oldalak Impresszum Copyright Médiaajánlat Vélemény Oldaltérkép