Keresztény vallások összefoglaló oldala
Ajánlom az oldalt másnak Hozzáadás kedvencekhez
Főoldal Történelem Ünnepek Böngésző Gyermekeknek Galéria Fórum Eseménynaptár Archívum
Ön jelenleg itt van: Főoldal - Hírek
Keresztény Magyarország Portál - Hírek - Vallások összefoglaló oldala! - vallás, egyház, katolikus, református, evangélikus, teológus, templom, szent, egyháztörténelem, ünnep, szertartás, képeslap, fórum, hírek
Huba napja
6 felhasználó online
0 tag, 6 vendégKépek a galériából

Szentmise
Egyetlen püspök sincs egyedül, mert mindig bensőséges egységben van Krisztussal
2009-03-15 Forrás: Vatikáni Rádió
A püspökök védelmezzék a hit és a tanítás integritását – ezzel a buzdítással fordult a Szentatya az argentin püspökökhöz ad limina látogatásuk alkalmával. Beszédében szólt az egyház evangelizálási missziójáról és a püspöki szolgálatról.
Az Úr azért alapította az egyházat, hogy az Istennel való bensőséges összetartozás és a minden ember közötti egység „szentsége, jele és eszköze” legyen. A püspök tevékenysége az egység és a Krisztus misztikus testében való szeretetközösség szolgálatában áll. A főpásztor a helyi egyház egységének látható alapja. Arra kapott meghívást, hogy előmozdítsa és védelmezze az egész egyház hitének és közös tanításának integritását. Továbbá tanítsa a híveket testvéreik szeretetére.

A pápa elismerését fejezte ki, hogy az argentin püspökök szilárd akarattal igyekeznek megtartani és megerősíteni a püspöki konferencián belül és az egyházmegyei közösségekben az egységet. Miután aláhúzta a szeretetközösség lelkületének fontosságát a püspök és a papok közötti kapcsolatokban, a pápa hozzátette: szeretettel és körültekintően járjanak el amikor helyesbíteni igyekeznek azokat a tanításokat és viselkedéseket, amelyek ellentmondanak legszorosabb munkatársaik papi állapotának, és amelyek összezavarhatják híveik hitét és keresztény életét.

Végül XVI. Benedek rámutatott, hogy hatékonyabb házasság és család pasztorációra lenne szükség, amely figyelembe vesz a keresztény hivatás dimenzióját. Olyan ifjúság pasztoráció szükséges, amely segíti a fiatalokat, hogy nagylelkűen válaszoljanak az Úr hívására. Intenzívebbé kell tenni a szeminaristák képzését, előmozdítva a papi hivatásra jelöltek hatékonyabb kiválasztását. A laikusok is arra kaptak meghívást, hogy együttműködjenek Krisztus Teste építésében. Az intenzív ima életen, a spirituális és tanbeli képzésen keresztül való állandó kapcsolat az Úrral segít növelni a keresztényekben a hit örömét és az egyházhoz tartozás ünneplését. Ezáltal arra vezeti őket, hogy aktívan részt vegyenek az evangéliumi örömhír hirdetésének missziójában – zárta XVI. Benedek pápa az argentin püspökökhöz szóló beszédét.
Hirdetés
Hasznos oldalak Impresszum Copyright Médiaajánlat Vélemény Oldaltérkép