Keresztény vallások összefoglaló oldala
Ajánlom az oldalt másnak Hozzáadás kedvencekhez
Főoldal Történelem Ünnepek Böngésző Gyermekeknek Galéria Fórum Eseménynaptár Archívum
Ön jelenleg itt van: Főoldal - Hírek
Keresztény Magyarország Portál - Hírek - Vallások összefoglaló oldala! - vallás, egyház, katolikus, református, evangélikus, teológus, templom, szent, egyháztörténelem, ünnep, szertartás, képeslap, fórum, hírek
Piroska napja
4 felhasználó online
0 tag, 4 vendégKépek a galériából

Tintoretto: Szent Péter látomása
Oltár
Afrika a remény kontinense
2009-03-16 Forrás: Magyar Kurír
A március 15-i, vasárnapi Úrangyala-imádság alkalmával mondott beszédében a Szentatya előretekintett a 17-én, kedden kezdődő kameruni és angolai apostoli látogatására. Arra kérte a híveket, imádkozzanak az Afrikában élőkért.
A pápa úgy fogalmazott, hogy a súlyos problémákkal és „fájó sebekkel” küszködő Afrika egyúttal a lehetőségek és a remény kontinense is. Benedek pápa ezúttal is hangsúlyozta, hogy útja missziós, apostoli jellegű. Jézus Krisztust és Krisztus keresztjének üzenetét viszi a kontinensre.

A katolikusokat hitükben szeretné megerősíteni, a keresztényeket az ökumené iránti elkötelezettségben. Az egyház nem gazdasági társadalmi vagy politikai célokat követ, üzenete azonban az emberek szívéhez szól és így képes arra, hogy a társadalmat is megújítsa – mondta a pápa.

A Szentatya arra kérte a híveket, imádkozzanak azért, hogy útja sikerrel járjon, imádkozzanak az Afrikában élőkért, az éhség, a betegség, a jogtalanság, a testvérgyilkos konfliktusok és az erőszak minden formájának áldozataiért. Ezek a szenvedések különösen a gyermekeket, de a misszionáriusokat, és az egyházak munkatársait is sújtják, a pápa őértük is kérte a hívek imáját.
Hirdetés
Hasznos oldalak Impresszum Copyright Médiaajánlat Vélemény Oldaltérkép