Keresztény vallások összefoglaló oldala
Ajánlom az oldalt másnak Hozzáadás kedvencekhez
Főoldal Történelem Ünnepek Böngésző Gyermekeknek Galéria Fórum Eseménynaptár Archívum
Ön jelenleg itt van: Főoldal - Hírek
Keresztény Magyarország Portál - Hírek - Vallások összefoglaló oldala! - vallás, egyház, katolikus, református, evangélikus, teológus, templom, szent, egyháztörténelem, ünnep, szertartás, képeslap, fórum, hírek
Szilárda napja
3 felhasználó online
0 tag, 3 vendégKépek a galériából

Alabástrom főoltár
Lengyel Adrienn: Éjszaka a Téren
A Caritas 2009-ben Afrikára összpontosítja figyelmét
2009-03-16 Forrás: Vatikáni Rádió
A nemzetközi jótékonysági szervezet üdvözli az Afrika iránti megnövekedett figyelmet, amelyet XVI. Benedek március 17-23. közötti lelkipásztori látogatása, valamint az őszi Afrikával foglalkozó püspöki szinódus váltott ki.
A Caritas 22 afrikai országból, valamint Ázsiából, Európából, a Közel-Keletről, Észak-Amerikából és Óceániából érkezett képviselői a kenyai fővárosban, Nairobiban tanácskoztak a múlt héten. Megvitatták azokat a kihívásokat, amelyekkel a szegényeknek és a sebezhető embereknek szembe kell nézniük Afrikában. Különös figyelmet fordítottak a szükséghelyzetekre, a világszintű gazdasági válságra, a klímaváltozásra, valamint az elvándorlásra és a béke építésére.

Az ugandai Cyprian Kizito Lwanga érsek, az afrikai Caritas elnöke megállapította: „A Szentatya angolai és kameruni látogatása és a szinódus csodálatos lehetőséget biztosítanak arra, hogy ünnepeljük az egyház tevékenységét a fekete kontinensen. Elgondolkodhatunk azokon a kihívásokon, amelyekkel az embereknek szembe kell nézniük Afrikában, ahol sokak számára a szegénység elfogadhatatlan botrány marad. Nairobiban megvitattuk, hogyan dolgozzunk jobban megfelelve a közös elvárásoknak, megosztva egymással a legjobb gyakorlati tapasztalatokat és információkat, valamint koordinálva a nemzetközi erőfeszítéseket a sebezhető emberek érdekében.”
Hirdetés
Hasznos oldalak Impresszum Copyright Médiaajánlat Vélemény Oldaltérkép