Keresztény vallások összefoglaló oldala
Ajánlom az oldalt másnak Hozzáadás kedvencekhez
Főoldal Történelem Ünnepek Böngésző Gyermekeknek Galéria Fórum Eseménynaptár Archívum
Ön jelenleg itt van: Főoldal - Hírek
Keresztény Magyarország Portál - Hírek - Vallások összefoglaló oldala! - vallás, egyház, katolikus, református, evangélikus, teológus, templom, szent, egyháztörténelem, ünnep, szertartás, képeslap, fórum, hírek
Gabriella napja
3 felhasználó online
0 tag, 3 vendégKépek a galériából

Szent Miklós
Katonazarándokok Makkosmárián
Merjünk szembeszállni a keresztényellenességgel!
2009-03-17 Forrás: Magyar Kurír
George Pell bíboros, sydney-i érsek egy londoni konferencián arra buzdította a keresztényeket: szedjék össze önbizalmukat és bátorságukat, hogy bátran szembe tudjanak szállni a nyugaton egyre erősödő vallási és szekuláris intoleranciával, és újra meg tudják mutatni: lehet szebben élni és jobb társadalmat építeni.
A bíboros a múlt héten az Oxfordi Egyetem Newman Társasága által rendezett konferencián beszélt, melynek témája a vallási és a szekuláris intolerancia volt. Előadásában figyelmeztetett, hogy nyugaton a katolikus egyház szabadságát ma új, alattomos törekvés veszélyezteti: a diszkriminációellenes törvény és az emberi jogok hangoztatásával támadják a vallást a közéletben, sőt a személyiségi jogok terén is.

Pell a kaliforniai esetet hozta fel példaként, ahol a keresztények és a mormonok a Proposition 8 elnevezésű törvényjavaslatot támogatták, amely a házasságot egy férfi és egy nő szövetségeként határozza meg. A szavazás után számos templomot rongáltak meg vandál módon, és a homoszexuális aktivisták nyomására a törvényjavaslat támogatói közül sokan feketelistára kerültek és elveszítették állásukat – írja a CNA.

„A keresztényellenes feketelistázás és megfélemlítés észrevétlenül, csendben történik. Kell, hogy egy demokráciában hívők és nemhívők egyaránt szabadon beszélhessenek nézetkülönbségeikről, bírálhassák egymás meggyőződését (amit a katolikusok valaha apologetikának neveztek), és evangelizálhassanak, természetesen mindig tiszteletben tartva az egyén szabadságát. A kölcsönösség nagyon fontos: ez nem egyirányú utca. Egyes szekuláris felfogásúak mintha az egyirányú utcákat kedvelnék" – fogalmazott a bíboros.

George Pell az amerikai elnök ígéretére is utalt: Barack Obama jóváhagyná az abortusz törvényességét kimondó jogszabálymódosítást, ami egyben azt jelentené, hogy az orvosok nem tagadhatnák meg lelkiismereti okból annak elvégzését. A bíboros szerint ez az elnöki döntés valóságos kultúrháborút eredményezne. „A kormány és az igazságszolgáltatás nem bánhat úgy a hívőkkel, mint megtűrt, megosztó kisebbséggel, akiknek mindig le kell mondaniuk a jogaikról a többség szekuláris célkitűzései érdekében – különösen mivel a társadalomban messze többen vannak a vallásos emberek."
Hirdetés
Hasznos oldalak Impresszum Copyright Médiaajánlat Vélemény Oldaltérkép