Keresztény vallások összefoglaló oldala
Ajánlom az oldalt másnak Hozzáadás kedvencekhez
Főoldal Történelem Ünnepek Böngésző Gyermekeknek Galéria Fórum Eseménynaptár Archívum
Ön jelenleg itt van: Főoldal - Hírek
Keresztény Magyarország Portál - Hírek - Vallások összefoglaló oldala! - vallás, egyház, katolikus, református, evangélikus, teológus, templom, szent, egyháztörténelem, ünnep, szertartás, képeslap, fórum, hírek
Sámuel, Hajna napja
3 felhasználó online
0 tag, 3 vendégKépek a galériából

Mária ábrázolás
Találkozás.  si.
2010-től új református világszervezet
2008-10-14 Forrás: Református Egyház
(Genf/Utrecht) - A református egyházak új világközössége 2010 júniusától kezdi meg szolgálatát 80 millió református képviseletében. Az új szervezet a világ reformátusságának legnagyobb ilyen nemzetközi szervezete lesz - közölte Genfben a Református Világszövetség központja.
Az új szervezet a Református Világszövetség és a Református Ökumenikus Tanács egyesüléséből jön majd létre. A mostani főtitkár, Setri Nyomi lelkész a hollandiai Utrechtben tartott egyeztetésen elmondta: ez az egyesülés a világ reformátusságának az életében igen jelentős lépés lesz. Richard van Houten, a másik református szervezet főtitkára rámutatott: a két szervezetben képviselt kultúrák jók kiegészítik egy mást. Az RVSZ-nek jelenleg 75 millió tagja van, a Református Ökumenikus Tanácshoz 12 millió keresztyén tartozik.
Hirdetés
Hasznos oldalak Impresszum Copyright Médiaajánlat Vélemény Oldaltérkép