Keresztény vallások összefoglaló oldala
Ajánlom az oldalt másnak Hozzáadás kedvencekhez
Főoldal Történelem Ünnepek Böngésző Gyermekeknek Galéria Fórum Eseménynaptár Archívum
Ön jelenleg itt van: Főoldal - Hírek
Keresztény Magyarország Portál - Hírek - Vallások összefoglaló oldala! - vallás, egyház, katolikus, református, evangélikus, teológus, templom, szent, egyháztörténelem, ünnep, szertartás, képeslap, fórum, hírek
Jácint napja
1 felhasználó online
0 tag, 1 vendégKépek a galériából

Regnum Marianum stilizált cserkész jelvény
amerikai látogatás
Tizenötmillió magyarnak épül templom Verőcén
2009-03-18 Forrás: Erdély.ma
Az építkezés nemzetközi összefogással folyik. Az új intézmény felekezettől függetlenül működik majd, és fő célja a magyarságtudat erősítése.
A Kárpát-Haza Temploma, ahol minden vasárnap a magyarságért, a közös értékek felelevenítéséért szól majd az imádság. Itt, a Lózsi-völgy dombján fog felépülni az imatemplom, amelyre közadakozásból eddig egymillió forint gyűlt össze.

A templomot Bethlen Farkas polgármester álmodta ide, Verőce határába: „Olyan kisugárzása van ennek a hegynek, és az ember lelkét is elragadja" – mondta a polgármester.

Az építkezéshez önkéntesek segítségére is számítanak, határon innen és túlról.

Lőrincz Kálmán szervező megjegyezte: „Egymás kezét fogva tudjuk ezt a templomot megépíteni, és reményeink szerint az egész Kárpát-medencéből, sőt Amerikából, Ausztráliából is jönnek emberek, és itt fognak prédikálni, meg velünk együtt építeni.

A templom az ősi kemencék mintájára épül, és valamennyi felekezet helyet kap benne. Az egész belső tér egy egyszerű fehér homogén terület, egyetlenegy díszítése van: a szentélyrészén a nagyszentmiklósi kincs égbe emelési jelenete, a turulmadárral és Emesével.

A szervezők remélik, hogy a templom idővel zarándokhellyé válik.

A Közbeszéd vendége Bethlen Farkas Verőce polgármestere és Szabó András szervező. A velük készült beszélgetést nézze meg a csatolt videón!
Hirdetés
Hasznos oldalak Impresszum Copyright Médiaajánlat Vélemény Oldaltérkép