Keresztény vallások összefoglaló oldala
Ajánlom az oldalt másnak Hozzáadás kedvencekhez
Főoldal Történelem Ünnepek Böngésző Gyermekeknek Galéria Fórum Eseménynaptár Archívum
Ön jelenleg itt van: Főoldal - Hírek
Keresztény Magyarország Portál - Hírek - Vallások összefoglaló oldala! - vallás, egyház, katolikus, református, evangélikus, teológus, templom, szent, egyháztörténelem, ünnep, szertartás, képeslap, fórum, hírek
Gabriella napja
3 felhasználó online
0 tag, 3 vendégKépek a galériából

Fények
Kupola
A Könnyező Szűzanya búcsúja Győrben
2009-03-18 Forrás: Magyar Kurír
A hagyományokhoz híven ebben az esztendőben is többnapos rendezvénnyel ünnepelték Győrben a Boldogságos Szűz Mária könnyező kegyképének búcsúját. Március 14-én este 6 órakor ünnepi püspöki szentmisével vette kezdetét a hívek zarándoklata, melyben Pápai Lajos megyéspüspök elmélkedett az ünnepről és a búcsú lényegéről.
Ezt követően az egész éjszakás virrasztás alatt az ország határain innen és túlról érkező zarándokok imádkoztak és engeszteltek a bazilikában. Március 15-én reggel 6 órától minden órában volt szentmise a kegyoltárnál, majd 10 órakor a közösség ismét püspöki szentmisével ünnepelt, melynek szónoka Tomislav Santak lendvai plébános volt, aki Mária könnyeiről elmélkedve kiemelte: nekünk is sok esetben sírni és engesztelni kell a saját és a körülöttünk tapasztalt bűnökért, hiszen „Boldogok, akik sírnak, mert majd vigasztalást nyernek", ahogy az evangéliumban olvashatjuk.

Március 17-én került sor a papok zarándoklatára, amelyet rekollekcióval és püspöki szentmisével ünnepelt az egyházmegye és a más egyházmegyékből idezarándokló papság. A rekollekciós elmélkedéseket és szentmise celebrálását Gyulay Endre nyugalmazott szeged-csanádi püspök vezette. Ezen a napon is a több mint száz pappal együtt közel ezer hívő zarándokolt Győrbe, hogy köszöntse a Szűzanyát és kérje hathatós oltalmát. A papság ebből az alkalomból megújította papi ígéretét, majd a zarándoklat közös ebéddel zárult.
Hirdetés
Hasznos oldalak Impresszum Copyright Médiaajánlat Vélemény Oldaltérkép