Keresztény vallások összefoglaló oldala
Ajánlom az oldalt másnak Hozzáadás kedvencekhez
Főoldal Történelem Ünnepek Böngésző Gyermekeknek Galéria Fórum Eseménynaptár Archívum
Ön jelenleg itt van: Főoldal - Hírek
Keresztény Magyarország Portál - Hírek - Vallások összefoglaló oldala! - vallás, egyház, katolikus, református, evangélikus, teológus, templom, szent, egyháztörténelem, ünnep, szertartás, képeslap, fórum, hírek
Vince, Artúr napja
4 felhasználó online
0 tag, 4 vendégKépek a galériából

Krasznai református templom
Kiállítás képei
A pápa sajtótájékoztatót tartott a repülőgépen
2009-03-18 Forrás: Vatikáni Rádió
„Szeretem Afrikát és lakóinak örömmel teli hitét. Ez az út Kamerunba és Angolába az öröm és a remény jele kíván lenni” – ezekkel a szavakkal kezdte XVI. Benedek a Yaoundéba, Kamerun fővárosába tartó repülőgépen az újságírók tájékoztatását.
A Szentatya hat kérdésre válaszolt közel félórában. Több meghatározó pontot érintett: a gazdasági világválságot és a szegény országokra gyakorolt hatását, az etika fontosságát egy gazdasági világrend érdekében. Ezt a témát részletesen tárgyalja majd következő enciklikájában. „Felhívással fordulok majd a nemzetközi közösséghez. Remélem, hogy az enciklika segíthet a válság leküzdésében és erőt ad majd hozzá” – hangsúlyozta a pápa.

Beszélt az afrikai egyházról, annak vitalitásáról és problémáiról. Kiemelte az Evangélium hirdetését a kontinensen, azt, hogy az egyház képes választolni az afrikai kultúra legmélyebb várakozásaira és hogy a közösség számára hosszú távú megoldásokat tudjon adni a rövid távú jólét ígéreteivel szemben, amelyeket a vallási szekták kínálnak.
XVI. Benedek szólt még az AIDS-ről: „nem lehet reklámszlogenekkel kezelni ezt a kérdést, ahogy óvszerek terjesztésével sem, mert ezek csak növelik a problémát. A valós megoldás a szexualitás humanizálásában rejlik, a lelki és emberi megújulásban”. A pápa beszélt a szeretet, a szexualitás keresztény távlatairól is. Rámutatott a számos katolikus intézmény hatékony és pozitív elkötelezettségére a betegek és szenvedők érdekében. A remény üzenetét fogalmazta meg Afrika és a kontinens egyháza számára.

A sajtókonferencia elején a pápa mosolyogva válaszolt egy kérdésre a feltételezett magányáról, amelyről olyan gyakran beszélnek a médiában: „Nevetnem kell ezen a mítoszon. Egyáltalán nem érzem magam egyedül. Minden nap fogadom legszorosabb munkatársaimat, kezdve az államtitkártól. Barátok vesznek körül, valamint a püspökök, munkatársak és világiak csodálatos együttműködése, amiért hálás vagyok”.
Hirdetés
Hasznos oldalak Impresszum Copyright Médiaajánlat Vélemény Oldaltérkép