Keresztény vallások összefoglaló oldala
Ajánlom az oldalt másnak Hozzáadás kedvencekhez
Főoldal Történelem Ünnepek Böngésző Gyermekeknek Galéria Fórum Eseménynaptár Archívum
Ön jelenleg itt van: Főoldal - Hírek
Keresztény Magyarország Portál - Hírek - Vallások összefoglaló oldala! - vallás, egyház, katolikus, református, evangélikus, teológus, templom, szent, egyháztörténelem, ünnep, szertartás, képeslap, fórum, hírek
Huba napja
3 felhasználó online
0 tag, 3 vendégKépek a galériából

Afrikai karácsony
Zarándokok szobra
Kamerun várja az igazságosság, a kiengesztelődés és a béke üzenetét
2009-03-18 Forrás: Református Egyház
Kedden kezdte meg XVI. Benedek pápa afrikai látogatását. Az utazás kapcsán Eliseo Antonio Ariotti érseket, Kamerun apostoli nunciusát kérdezték az előkészületekről, a korábbi pápai látogatásokról, a várakozásokról. A nuncius az interjúban elmondta, hogy az előkészületek már régóta tartanak, mind lelki, mind kulturális szinten.
A hívek minden egyházmegyében közösen imádkoznak, kilencedet végeznek, különböző összejöveteleket tartanak. A Közép-Afrikai Katolikus Egyetem és a Katolikus Teológiai Intézet közösen szervezett előadást, hogy bemutassák az embereknek XVI. Benedek pápa alakját. Kamerunban harmadik alkalommal kerül sor pápalátogatásra. II. János Pál pápa először 1985-ben négy nagy érsekséget keresett fel, másodszor 1995-ben járt az országban, amikor az „Ecclesia in Africa” dokumentumot adta át. A mostani, harmadik pápalátogatás azonban a nuncius szerint egy új üzenetet is fog magával hozni: az igazságosságnak, a kiengesztelődésnek és a béke egyházi üzenetét. Afrika kész befogadni az üzenetet, kész az evangelizációra, de még nagyon sok segítségre van szüksége. Segíteni kell, hogy megtalálja Krisztus és az Egyház valódi arcát. Segítségre szorul, mert még fiatal a hit szempontjából, de ennek ellenére mind egyházi, mind szociális téren szeretné a legjobbat nyújtani a híveknek és papoknak egyaránt. A pápalátogatással kapcsolatban Joseph Akonga Essomba prelátus, a kameruni püspöki konferencia főtitkára is nyilatkozott. Kiemelte a földrészen és az országban uralkodó szegénységet, a sok háborúskodást, melyek az egyéni önző érdekek gyümölcsei. De az emberek szenvednek a különböző betegségektől is, melyek kezelésére a legtöbb esetben nincs meg az anyagi keret. Ezért örülnek a pápai útnak, mert így az egyházfő személyesen is tud találkozni ezzel a szenvedő világgal. Mindezek mellett a püspökkari titkár elmondta, hogy az előző két pápalátogatás óta azért jelentősen változott a helyzet pozitív irányban. Elindult egy demokratizálódási folyamat, egyházi szempontból pedig megvalósult a Közép-Afrikai Katolikus Egyetem terve, s több új egyházmegye is alakult. Ez mind az egyház életerejét mutatja Kamerunban.
Hirdetés
Hasznos oldalak Impresszum Copyright Médiaajánlat Vélemény Oldaltérkép