Keresztény vallások összefoglaló oldala
Ajánlom az oldalt másnak Hozzáadás kedvencekhez
Főoldal Történelem Ünnepek Böngésző Gyermekeknek Galéria Fórum Eseménynaptár Archívum
Ön jelenleg itt van: Főoldal - Hírek
Keresztény Magyarország Portál - Hírek - Vallások összefoglaló oldala! - vallás, egyház, katolikus, református, evangélikus, teológus, templom, szent, egyháztörténelem, ünnep, szertartás, képeslap, fórum, hírek
Szilárda napja
4 felhasználó online
0 tag, 4 vendégKépek a galériából

Viszont szeretnek
Paolo Caliari festménye
Adománygyűjtés a Szentföldnek
2009-03-19 Forrás: Vatikáni Rádió
A pápa és az egyetemes egyház aggódik a szentföldi keresztények sorsáért, ahol az erőszak az elvándorlásra serkenti őket. A nagyböjti időszakban – a hagyományoknak megfelelően – a Keleti Egyházak Kongregációja levelet küldött a világ püspökeinek, amelyben a szent helyek támogatását kéri.
„A földet, amely a kereszténység bölcsője volt, az a veszély fenyegeti, hogy keresztények nélkül marad” – figyelmeztet Leonardo Sandri bíboros, a Keleti Egyházak Kongregációjának prefektusa. Aggodalmát fejezi ki a Gázai övezetben kiújult erőszak miatt, amely kioltotta karácsony örömét és elhomályosította a reményt. Ugyanakkor tájékoztat, hogy 2008-ban a zarándokok lelki és anyagi támogatása a helyi keresztények számára meghaladta a 2000-es jubileumi év segítségnyújtását.

A jelenlegi állandó erőszak klímája elvándorlásra készteti az embereket a szent helyekről, megfosztva a keresztény kisebbséget a jövő erőforrásaitól. A pápa nevében Sandri bíboros köszönetét fejezi ki azoknak, akik Nagypénteken részt vesznek a gyűjtésben a Szentföld számára. A nélkülözhetetlen segítséget majd a latin és a keleti rítusú katolikus egyházaknak juttatják el, amelyek a köszönet jeleként folyamatosan imádkoznak a világ helyi egyházaiért.

Sandri bíboros leveléhez kapcsolódik a Keleti Egyházak Kongregációjának egy jegyzete és a szentföldi kusztódia beszámolója, amelyek felsorolják azokat a műveket, amelyeket a tavalyi nagyböjti gyűjtésnek köszönhetően valósítottak meg. Plébániákat, családokat, iskolákat, egyetemeket és más kulturális intézményeket, valamint művészeti projekteket támogattak különböző szentföldi városokban a befolyt összegből.
Hirdetés
Hasznos oldalak Impresszum Copyright Médiaajánlat Vélemény Oldaltérkép