Keresztény vallások összefoglaló oldala
Ajánlom az oldalt másnak Hozzáadás kedvencekhez
Főoldal Történelem Ünnepek Böngésző Gyermekeknek Galéria Fórum Eseménynaptár Archívum
Ön jelenleg itt van: Főoldal - Hírek
Keresztény Magyarország Portál - Hírek - Vallások összefoglaló oldala! - vallás, egyház, katolikus, református, evangélikus, teológus, templom, szent, egyháztörténelem, ünnep, szertartás, képeslap, fórum, hírek
Sámuel, Hajna napja
4 felhasználó online
0 tag, 4 vendégKépek a galériából

Rosa Mystica
Lelkesitő gondolatok Csaba testvértől
Keresztények és muzulmánok fogjanak össze a szeretet civilizációjáért
2009-03-20 Forrás: Vatikáni Rádió
Csütörtökön reggel háromnegyed kilenckor fogadta a huszonkét fős delegációt XVI. Benedek pápa a yaoundéi apostoli nunciatúrán. A baráti légkörben lezajlott találkozón a muzulmán képviselők szeretettel fordultak a Szentatya felé. Az afrikai ország lakosságának 27%-a katolikus, míg 22%-a muzulmán vallású.
A pápa beszédében a két egyistenhívő vallás közös értékeiről szólt: ezek a család, a társadalmi felelősségvállalás, az isteni törvénynek való engedelmesség, a szeretet a betegek és szenvedők iránt. Ezeket az erényeket követve keresztények és muzulmánok az emberi személy teljes fejlődését szolgálják, erősítik a szolidaritás kötelékeit és segítik a közjót. Ezután Benedek pápa a vallás és az értelem kapcsolatáról beszélt. Az ész által megtisztított és rendszerezett vallás, valamint a hit által megvilágított értelem egymást kölcsönösen támogatják. Az ésszerűség magában foglalja a jóságot, a tisztességes és etikus életet is. Ez a felfogás a helyes és igaz dolgok felé irányítja az embert, arra, hogy kilépjen önzéséből és mások javát keresse. A valódi vallás kitágítja az emberi felfogóképesség látóhatárát, és minden hiteles emberi kultúra alapját képezi. Elutasítja az erőszak és a totalitarizmus minden formáját.

A pápa végül a következő felhívással fordult a yaoundéi apostoli nunciatúrán a muzulmán vallási vezetőkhöz: keresztények és muzulmánok fogjanak össze a szeretet civilizációjának megteremtéséért. Kötelezzék el magukat a vallásközi párbeszédben a béke, az igazságosság és a közjó érdekében.
Hirdetés
Hasznos oldalak Impresszum Copyright Médiaajánlat Vélemény Oldaltérkép