Keresztény vallások összefoglaló oldala
Ajánlom az oldalt másnak Hozzáadás kedvencekhez
Főoldal Történelem Ünnepek Böngésző Gyermekeknek Galéria Fórum Eseménynaptár Archívum
Ön jelenleg itt van: Főoldal - Hírek
Keresztény Magyarország Portál - Hírek - Vallások összefoglaló oldala! - vallás, egyház, katolikus, református, evangélikus, teológus, templom, szent, egyháztörténelem, ünnep, szertartás, képeslap, fórum, hírek
Vince, Artúr napja
2 felhasználó online
0 tag, 2 vendégKépek a galériából

A kisded angyalokkal (A)
Oliva
„Az afrikai püspökök a Pápára bízták földrészük elvárásait és reményeit”
2009-03-21 Forrás: Vatikáni Rádió
A Vatikáni Rádió főigazgatója, a Szentatya kíséretében lévő P. Federico Lombardi tájékoztatott a pápa és az Afrikával foglalkozó szinódus különleges tanácsa tagjai közötti találkozóról.
Miután XVI. Benedek elmondta beszédét, a főpásztorok, Afrika különböző térségeinek képviseletében felvázolták a Szentatyának földrészük legfőbb problémáit. Egyébként ezekre utal a szinódusi munkadokumentum, az „Instrumentum laboris” is. Monsengwo kinshasai érsek a Kongói Demokratikus Köztársaság helyzetéről szólt.

A megosztott országot különböző hatalmak zsákmányolják ki, rendkívüli szenvedést okozva a lakosságnak. Onaiyekan nigériai érsek arról számolt be, hogy hazájában békésen élnek együtt a keresztények és muzulmánok. A dél-afrikai Napier bíboros elmondta, hogy hazájában jól működik a béke, igazságosság és kiengesztelődés megvalósítására létrehozott bizottság. Ennek példáját a térség több országában is követték, hogy felszámolják a belső feszültségeket és megosztottságokat. A súlyos problémák mellett tehát Afrikában megtalálhatók a remény jelei is – mondta helyszíni tudósításában a Szentatya kíséretében lévő P. Federico Lombardi, szentszéki szóvivő.
Hirdetés
Hasznos oldalak Impresszum Copyright Médiaajánlat Vélemény Oldaltérkép