Keresztény vallások összefoglaló oldala
Ajánlom az oldalt másnak Hozzáadás kedvencekhez
Főoldal Történelem Ünnepek Böngésző Gyermekeknek Galéria Fórum Eseménynaptár Archívum
Ön jelenleg itt van: Főoldal - Hírek
Keresztény Magyarország Portál - Hírek - Vallások összefoglaló oldala! - vallás, egyház, katolikus, református, evangélikus, teológus, templom, szent, egyháztörténelem, ünnep, szertartás, képeslap, fórum, hírek
Vince, Artúr napja
3 felhasználó online
0 tag, 3 vendégKépek a galériából

Fenséges
Ilyen is volt
A pápa beszéde az angolai püspökökhöz
2009-03-22 Forrás: Vatikáni Rádió
XVI. Benedek pápa pénteken este hét órakor találkozott a luandai apostoli nunciatúra kápolnájában az angolai és São Tomé-i püspökökkel. Örömmel jelentette be nekik döntését: új egyházmegyét állított fel Angolában.
A most létrehozott Namibe egyházmegyét a lubangói érsekség területéről választotta le, és annak szufragáneusává tette. Az 57 ezer négyzetkilométeren fekvő új egyházmegyében 270 ezer katolikus él. Lelkipásztori ellátásukról négy plébánián 12 pap gondoskodik. A szerzetesnők száma 27, míg a szeminaristáké 30.

A Szentatya a püspökökhöz intézett beszédében döntőnek nevezte a kultúra területét a hit jövője és az ország élete szempontjából egyaránt. Az egyház neves oktatási intézményeivel kitűnik ezen a téren. Az elterjedt relativizmussal szemben, amely semmit nem ismer el véglegesnek, a személyes ént és szeszélyeit állítja mércéül, az egyház Isten Fiát kínálja fel. Ő a valódi humanizmus mércéje. Az érett hitű keresztény nem az, aki a divatos és új irányzatokat követi, hanem akinek életét mélyen áthatja a Krisztussal való barátság. Ez a barátság ugyanis megnyit minket mindennek, ami jó, valamint támpontot ad a helyes és a téves közötti döntéshez. Fontos, hogy a katolikusok hangja jelen legyen a közéletben, a médián keresztül is.

Az angolai és São Tomé-i főpásztorokat arra buzdította a pápa, hogy továbbra is tegyenek meg mindent az emberi élet szent mivoltának védelmében. A házasság intézménye, a család fontos szerepet játszik az egyház és a társadalom számára egyaránt. Megfelelő gazdasági és jogi intézkedésekkel kell támogatni a felnövekvő nemzedékeket. A Szentatya végül azt kérte a püspököktől, hogy közelről kövessék papjaik sorsát, foglalkozzanak folyamatos képzésükkel, hogy hiteles tanúságot tegyenek Isten szaváról, melyet hirdetnek, és a szentségekről, amelyeket kiszolgáltatnak.
Hirdetés
Hasznos oldalak Impresszum Copyright Médiaajánlat Vélemény Oldaltérkép