Keresztény vallások összefoglaló oldala
Ajánlom az oldalt másnak Hozzáadás kedvencekhez
Főoldal Történelem Ünnepek Böngésző Gyermekeknek Galéria Fórum Eseménynaptár Archívum
Ön jelenleg itt van: Főoldal - Hírek
Keresztény Magyarország Portál - Hírek - Vallások összefoglaló oldala! - vallás, egyház, katolikus, református, evangélikus, teológus, templom, szent, egyháztörténelem, ünnep, szertartás, képeslap, fórum, hírek
Jácint napja
3 felhasználó online
0 tag, 3 vendégKépek a galériából

Fentről lefelé
Jézus ábrázolás
„A házasság Pál apostol szerint”
2009-03-22 Forrás: Vatikáni Rádió
A II. János Pálról elnevezett Házasság és Család tanulmányi intézetben március 19-én és 20-án tartották a nemzetközi összejövetelt. A szervezők válaszolni kívántak XVI. Benedek pápának arra a felhívására, hogy a jubileumi évre való tekintettel szervezzenek tanulmányi napokat a Népek Apostoláról.
Ismertessék meg a páli írások felmérhetetlen gazdagságát, amely a Krisztus által megváltott emberiség valódi öröksége. A nemzetközi hírű egzegéták felszólalásai után házaspárok tanúságtételei hangzottak el. A tudományos megfontolásokat így kapcsolták a mai társadalomban élő keresztény családok konkrét tapasztalataihoz. Az előadások arra mutattak rá, hogy Szent Pál írásai, az egyház tanításának és hagyományának fényében felragyogtatják a házasság szentségének kimeríthetetlen gazdagságát, azt a tényt, hogy a házasság egy férfi és egy nő közötti stabil szeretetkapcsolaton alapul. A tanulmányi összejövetel résztvevői pénteken délután elzarándokoltak a római Falakon kívüli Szent Pál-bazilikába, ahol Albert Vanhoye bíboros mutatott be számukra szentmisét.
Hirdetés
Hasznos oldalak Impresszum Copyright Médiaajánlat Vélemény Oldaltérkép