Keresztény vallások összefoglaló oldala
Ajánlom az oldalt másnak Hozzáadás kedvencekhez
Főoldal Történelem Ünnepek Böngésző Gyermekeknek Galéria Fórum Eseménynaptár Archívum
Ön jelenleg itt van: Főoldal - Hírek
Keresztény Magyarország Portál - Hírek - Vallások összefoglaló oldala! - vallás, egyház, katolikus, református, evangélikus, teológus, templom, szent, egyháztörténelem, ünnep, szertartás, képeslap, fórum, hírek
Gabriella napja
1 felhasználó online
0 tag, 1 vendégKépek a galériából

A Balaton part.  Topor M.
Feszület
A társadalom gyengébb lenne a nők hangja nélkül
2009-03-22 Forrás: Vatikáni Rádió
Pénteken és szombaton zajlott Rómában az a konferencia, amely a nők szerepével foglalkozott az emberi jogok előmozdításában "Élet, család, fejlődés" - címmel. A nők, mivel a Teremtő megajándékozta őket az élet adásának képességével, kulcsszerepet játszanak az emberi jogok elősegítésében.
Az ő hangjuk nélkül a társadalom felépítése meggyengülne - ezt állapította meg XVI. Benedek pápa üzenetében, amelyet Renato Martino bíborosnak, az Igazságosság és Béke Pápai Tanács elnökének címzett. A konferenciát a vatikáni tanács és két világszervezet közösen kezdeményezte: nevesül a Nők Élet-és Családvédő Világszövetsége (World Women Alliance for Life and Family), valamint a Katolikus Női Szervezetek Világ Uniója (World Union of Catholic Women's Organisations).

Nap mint nap újabb és újabb módokon kerül veszélybe az élet, főleg annak legkiszolgáltatottabb fázisában. Az emberi jogok megsértése pozitív választ igényel. Ez a konferencia példaértékű választ ad arra, amit II. János Pál pápa új feminizmusnak nevezett. A nő az élet kultúrájának bajnoka, mert megnő a felelőssége attól a pillanattól kezdve, hogy új életet hordoz magában - állapította meg üzenetében XVI. Benedek. Az új feminizmus azt is jelenti, hogy megadjuk a nőknek a nekik kijáró fontosságot. Ez a családpolitikában is meg kell, hogy jelenjen. Olyan szociális intézkedéseket kell hozni, amelyek védelmezik az anyaságot.

A konferencia végén Martino bíboros bejelentette: már készen van a pápa társadalmi témájú enciklikája, melyet remélhetőleg május elején közzétesznek.
Hirdetés
Hasznos oldalak Impresszum Copyright Médiaajánlat Vélemény Oldaltérkép