Keresztény vallások összefoglaló oldala
Ajánlom az oldalt másnak Hozzáadás kedvencekhez
Főoldal Történelem Ünnepek Böngésző Gyermekeknek Galéria Fórum Eseménynaptár Archívum
Ön jelenleg itt van: Főoldal - Hírek
Keresztény Magyarország Portál - Hírek - Vallások összefoglaló oldala! - vallás, egyház, katolikus, református, evangélikus, teológus, templom, szent, egyháztörténelem, ünnep, szertartás, képeslap, fórum, hírek
Huba napja
3 felhasználó online
0 tag, 3 vendégKépek a galériából

Szent Márk
Ha egy nap
Befejezte afrikai körútját a pápa
2009-03-23 Forrás: Erdély.ma
Mélységes sajnálatát fejezte ki a pápa azért, hogy két lány meghalt tegnap, amikor fiatal katolikusok a pápa üdvözlésére gyülekeztek. XVI. Benedek szabadtéri misével fejezte be első afrikai körútját, egymillió ember részvételével.
A helyszín: Luanda, az olajban gazdag Angola fővárosa. XVI. Benedek a polgárháború és a korrupció ellen beszélt abban az országban, ahol csak néhány évvel ezelőtt hallgattak el a fegyverek, és ahol az olajgazdagság egyben korrupciót is jelent. Hiszen az állampárt szinte kizárólag ebből él. A pápa portugálul beszélt, hiszen a gyarmatosítók nyelvét megőrizték a sok nemzetiségű országban. Tegnap az ifjúsági nagygyűlés során két fiatal katolikus lány az életét vesztette. XVI. Benedek emiatt mélységes sajnálatát fejezte ki.

Az egymillió afrikai katolikus pedig lelkesen ünnepelte a pápát abban az országban, melyet marxista gerillák szabadítottak fel a gyarmati uralom alól, és azóta is ők vannak hatalmon. De azóta sok minden megváltozott. A Moszkvában és Havannában kiképzett angolai vezetők hosszan és barátságosan tárgyaltak a pápával, aki Angolában olyan földön járt, ahol a katolikusok lélekszáma folyamatosan növekszik, és ahol egy millióan gyűltek most össze a köszöntésére.
Hirdetés
Hasznos oldalak Impresszum Copyright Médiaajánlat Vélemény Oldaltérkép