Keresztény vallások összefoglaló oldala
Ajánlom az oldalt másnak Hozzáadás kedvencekhez
Főoldal Történelem Ünnepek Böngésző Gyermekeknek Galéria Fórum Eseménynaptár Archívum
Ön jelenleg itt van: Főoldal - Hírek
Keresztény Magyarország Portál - Hírek - Vallások összefoglaló oldala! - vallás, egyház, katolikus, református, evangélikus, teológus, templom, szent, egyháztörténelem, ünnep, szertartás, képeslap, fórum, hírek
Adél napja
1 felhasználó online
0 tag, 1 vendégKépek a galériából

Marija Bistrica kegyszobor
EVT: víz és igazságosság
2009-03-24 Forrás: Református Egyház
„Hagyományaink szerint a nagyböjt időszaka arra szolgál, hogy az élet leglényegesebb dolgaira fordítsuk figyelmünket, hogy a böjtön keresztül megnyissuk szívünket embertársaink felé, s segítsük a rászorulókat.” Ezekkel a szavakkal vezette be Maike Gorsboth, az ökumenikus vízhálózat munkatársa azt a kezdeményezést, mely a „Víz és igazságosság” címet viseli.
A rendezvény szervezői arra bátorítják a keresztény híveket, valamint szervezeteket, hogy a nagyböjt időszakában fordítsák figyelmüket a víz megóvásának, valamint igazságos elosztásának problémájára, ami minden egyes embert egyelő mértékben megilletne. Az Egyházak Világtanácsa szervezésében afrikai, amerikai és európai teológusok valamint egyházi személyek szentírási elmélkedéseikkel, gondolataikkal, hozzászólásaikkal kommentálják a felmerülő és megoldásra váró nehézségeket. Ezek az írások megtalálhatóak a kezdeményezés hivatalos honlapján (www.eau.oikoumene.org) is. Az Egyházak Világtanácsa a kampány egyik fontos állomásának tekinti a március 22-i Víz Világnapját is, melynek célja, hogy felhívja a tagállamok figyelmét a víz, mint természeti kincs védelmének, megőrzésének és javításának szükségességére. A 2009-es Víz Világnapján a „határvizek” helyzetét vizsgálják, amely mintegy 145 ország területén jelenlevő 263 tavat és folyót érint. Március 16-22. között Isztambulban megrendezték az ötödik Víz Világfórumot. Ennek kapcsán ismertették a „Víz, mint az élethez szükséges alapvető elem és napjaink egyik sürgős kérdése” c. szentszéki dokumentumot is, amely többek között a vízhez való emberi jogokról szól, és azok védelmére hívja fel a figyelmet, valamint foglalkozik a vízgazdálkodás problémáinak fontosságával is.
Hirdetés
Hasznos oldalak Impresszum Copyright Médiaajánlat Vélemény Oldaltérkép