Keresztény vallások összefoglaló oldala
Ajánlom az oldalt másnak Hozzáadás kedvencekhez
Főoldal Történelem Ünnepek Böngésző Gyermekeknek Galéria Fórum Eseménynaptár Archívum
Ön jelenleg itt van: Főoldal - Hírek
Keresztény Magyarország Portál - Hírek - Vallások összefoglaló oldala! - vallás, egyház, katolikus, református, evangélikus, teológus, templom, szent, egyháztörténelem, ünnep, szertartás, képeslap, fórum, hírek
Vanda, Paula napja
7 felhasználó online
0 tag, 7 vendégKépek a galériából

Felsőtemplomi főoltár
„Vallásszabadság és kölcsönösség”
2009-03-24 Forrás: Vatikáni Rádió
A március 26-án és 27-én megrendezésre kerülő tanulmányi összejövetelen Erdő Péter bíboros, Magyarország prímása a következő címmel tart előadást: „Szabadság, vallási gondozás és kölcsönösség a keresztény felekezetek között”.
A vallásszabadság és a kölcsönösség témáját Jean-Louis Tauran bíboros, a Vallásközi Párbeszéd Pápai Tanácsának elnöke a közelmúlt Magisztériumának szempontjából közelíti meg, míg Maurice Borrmans atya, az Arab és Iszlám Tudományok Pápai Intézetének professzora azt vizsgálja meg, hogy a muzulmán országokban milyen a vallásszabadság helyzete az elméletben és a gyakorlatban.

A nemzetközi kongresszus célja, hogy elemezze a vallásszabadsághoz való jog gyakorlásának konkrét nehézségeit. Bemutatja azokat az eseteket, amikor a jog megsértése a vallás negatív felfogásából illetve olyan jogi rendelkezésekből fakad, amelyek akadályozzák és megtiltják a kérdéses térségben vallási felekezetek jelenlétét.
Hirdetés
Hasznos oldalak Impresszum Copyright Médiaajánlat Vélemény Oldaltérkép