Keresztény vallások összefoglaló oldala
Ajánlom az oldalt másnak Hozzáadás kedvencekhez
Főoldal Történelem Ünnepek Böngésző Gyermekeknek Galéria Fórum Eseménynaptár Archívum
Ön jelenleg itt van: Főoldal - Hírek
Keresztény Magyarország Portál - Hírek - Vallások összefoglaló oldala! - vallás, egyház, katolikus, református, evangélikus, teológus, templom, szent, egyháztörténelem, ünnep, szertartás, képeslap, fórum, hírek
Gabriella napja
4 felhasználó online
0 tag, 4 vendégKépek a galériából

Giotto festménye
Feszület
Sokoldalú pápa sokoldalú megközelítésben
2009-03-25 Forrás: Magyar Kurír
Mint arról korábban hírt adtunk, április 2-án nyílik meg „Íme az Ember” címmel a II. János Pál Pápa életét bemutató kiállítás a VAM Design Centerben.
Szeretet, elfogadás és testvériesség. Ezek a II. János Pál pápa életéből és cselekedeteiből leszűrhető kulcsszavak, melyek életében tettekké is váltak. Ezek a szavak, ez a hihetetlen sokoldalúság és újítani vágyás bontakozik ki minden látogató előtt, aki ellátogat 2009 áprilisától a VAM Design Centerbe. Az „Íme az ember” nevű tárlat megeleveníti az egykori egyházfő spirituális és szellemi üzenetét. Rendhagyó kontextusban láthatjuk II. János Pált, mivel olyan fotókon és tárgyakon keresztül élhetjük át a pápával való találkozás élményét, melyek legszemélyesebb pillanataiban örökítik meg ezt a kivételes embert. Láthatjuk, amint a U2 énekesének napszemüvegét felpróbálva köszönti a világhírű énekest, ahogyan a Dalai Lámával vagy éppen Fidel Castróval találkozik.

A tárlaton a pápa személyes tárgyai is láthatóak lesznek, mint például síléce vagy papi öltözete. A képeket a pápa személyi fotósa, Arturo Mari készítette.

A kiállítás spirituális utazás, ahol a templomon kívül, ám mégis egyfajta szakrális térben találkozhatunk egy jól ismert névvel, egy jól ismert arccal. Hívőknek és nem hívőknek egyaránt ajánlott: együttgondolkodásra hív és bátorít, újratanít elfeledni látszó értékeket, nem szájbarágós módon – olvasható a szervező Mission Is Possible sajtóanyagában.

A kiállítás április 2-ától június 2-áig tekinthető meg. Helyszín: VAM Design Center (1061 Budapest, Király utca 26.)
Hirdetés
Hasznos oldalak Impresszum Copyright Médiaajánlat Vélemény Oldaltérkép