Keresztény vallások összefoglaló oldala
Ajánlom az oldalt másnak Hozzáadás kedvencekhez
Főoldal Történelem Ünnepek Böngésző Gyermekeknek Galéria Fórum Eseménynaptár Archívum
Ön jelenleg itt van: Főoldal - Hírek
Keresztény Magyarország Portál - Hírek - Vallások összefoglaló oldala! - vallás, egyház, katolikus, református, evangélikus, teológus, templom, szent, egyháztörténelem, ünnep, szertartás, képeslap, fórum, hírek
Ágnes napja
9 felhasználó online
0 tag, 9 vendégKépek a galériából

Karácsonyi üdvözlet (A)
Lamentation for Christ
Együtt a bajban – országos segélyakció indul
2009-03-25 Forrás: Református Egyház
Még eddig sosem kértem segítséget – több levél kezdődik ehhez hasonló mondattal, amit az ökumenikus segélyszervezetnek írnak. A válság hatására ugyanis megduplázódott a segélykérők száma. Ezért „Együtt a bajban” címmel országos segélyakció indul a válságba jutott családok megsegítésére.
A részletekről az ökumenikus segélyszervezet igazgatója Lehel László számol majd be a sajtó képviselőinek szerdán. Az már biztos, hogy a programban résztvevők köre tág, közreműködik például, Pröhle Gergely, a Magyarországi Evangélikus Egyház országos felügyelője, Kovács Koko István a Segélyszervezet jószolgálati nagykövete, D. Tóth Krisztina, szerkesztő-műsorvezető, és Bölcskei Gusztáv, püspök, a Magyarországi Református Egyház Zsinatának lelkészi elnöke is.

A Magyar Ökumenikus Segélyszervezethez van olyan, amikor naponta 50 segítségérő levél érkezik. Fekete Dániel a segélyszervezet sajtóreferense elmondta: találkoztunk már olyan segélykérővel, aki korábban adakozott a szervezetnek. A válság idején ugyanis nő a kérők száma, viszont az adakozóké csökken.

A segélyszervezet aláírásgyűjtést is kezdeményezett, hogy ne töröljék el a közcélú adományok után járó adókedvezményt. A kormány a közcélú adományok SZJA és társasági adóalap kedvezményének eltörlésével, tovább nehezítené a civil szervezetek működését – mondta Fekete Dániel. A magánszemélyek és vállalatok aláírásait a www.adomanyokert.hu honlapon várják. Az összegyűlt aláírásokat a kormányzati szereplőknek szeretnék eljuttatni.
Hirdetés
Hasznos oldalak Impresszum Copyright Médiaajánlat Vélemény Oldaltérkép