Keresztény vallások összefoglaló oldala
Ajánlom az oldalt másnak Hozzáadás kedvencekhez
Főoldal Történelem Ünnepek Böngésző Gyermekeknek Galéria Fórum Eseménynaptár Archívum
Ön jelenleg itt van: Főoldal - Hírek
Keresztény Magyarország Portál - Hírek - Vallások összefoglaló oldala! - vallás, egyház, katolikus, református, evangélikus, teológus, templom, szent, egyháztörténelem, ünnep, szertartás, képeslap, fórum, hírek
Ilona napja
2 felhasználó online
0 tag, 2 vendégKépek a galériából

Születésnapra
Az élet
„Az afrikaiak megértették a pápa üzenetét, a nyugati médiumok azonban nem”
2009-03-26 Forrás: Vatikáni Rádió
A nyugati sajtó a félretájékoztatásról adott példát, megpróbálta elhomályosítani a pápa afrikai látogatásának igazi jelentőségét: erről tettek közzé nyilatkozatot március 25-én a kameruni püspökök, utalva XVI. Benedek pápának az óvszerhasználatot elítélő szavai nyomán keletkezett médiumvitára.
Ezek az orgánumok elhanyagolták a pápa üzenetének alapvető szempontjait, amelyek az Afrikát sújtó szegénységre, a földrész kiengesztelődés, igazság és béke utáni vágyára vonatkoztak.

A kameruni püspökök „nagyon súlyosnak” nevezik egyes tömegtájékoztatási eszközök hozzáállását. Az óvszerhasználat körül kialakult vita elhomályosította számtalan afrikai drámáját, akik más, nem reklámozott betegségek, szegénység, igazságtalanság, testvérháborúk következtében halnak meg. Elfeledtetik azokat a rendkívüli erőfeszítéseket is, amelyeket az afrikai helyi egyház tesz, hogy leküzdje az AIDS csapását. Ezt az elkötelezettséget számos katolikus intézmény valósítja meg, befogadva, erkölcsi, orvosi és spirituális gondozást nyújtva az AIDS-betegeknek.

A nyugati tömegtájékoztatási eszközökkel ellentétben a kameruniak jól megértették, örömmel és lelkesedéssel fogadták be XVI. Benedek pápa tanítását, tanúskodva legendás vendégszeretetükről – olvassuk az ország főpásztorainak nyilatkozatában. Az afrikai hívek tudják, hogy a Szentatya az embert helyezi aggodalmai középpontjába és Krisztus tanítására hívja fel figyelmüket. A püspökök ismételten leszögezik: az egyház lehetővé teszi mindenki számára, hogy érvényre juttassa saját méltóságát, mint Isten fogadott gyermeke. Tanításában az örök érvényeket hirdeti. A kameruni püspökök arra is emlékeztetnek, hogy az egyház nem veti meg az AIDS-betegeket, és egyáltalán nem segíti elő a betegség terjedését, mint ahogy ezt egyes médiumok állítják.

Az egyház továbbra is mindig tevékenyen kiveszi részét a betegség elleni küzdelem számos formájából. Mint erkölcsi erő kötelessége, hogy emlékeztesse a keresztényeket: minden szexuális gyakorlat a házasságon kívül hozzájárulhat az AIDS terjedéséhez. Ezért fontos az egyedülállók önmegtartóztatása és a házasságban élők hűsége – olvassuk a kameruni főpásztorok március 25-én kiadott nyilatkozatában.
Hirdetés
Hasznos oldalak Impresszum Copyright Médiaajánlat Vélemény Oldaltérkép