Keresztény vallások összefoglaló oldala
Ajánlom az oldalt másnak Hozzáadás kedvencekhez
Főoldal Történelem Ünnepek Böngésző Gyermekeknek Galéria Fórum Eseménynaptár Archívum
Ön jelenleg itt van: Főoldal - Hírek
Keresztény Magyarország Portál - Hírek - Vallások összefoglaló oldala! - vallás, egyház, katolikus, református, evangélikus, teológus, templom, szent, egyháztörténelem, ünnep, szertartás, képeslap, fórum, hírek
Pál napja
4 felhasználó online
0 tag, 4 vendégKépek a galériából

Templom a veszprémi Várnegyedben
Róma.  Az elefántos obeliszk.  Topor Márta
Kirill pátriárka levele a szerb pátriárkához Koszovó ortodoxaiért
2009-03-27 Forrás: Református Egyház
Kirill moszkvai pátriárka azt ígéri, hogy az Orosz Ortodox Egyház minden lehetőséget meg fog ragadni, hogy javíthasson a koszovói ortodoxok helyzetén. Moszkva és egész Oroszország pátriárkája elmondta, hogy az Orosz Ortodox Egyház Koszovóval kapcsolatos álláspontja változatlan, és a Moszkvai Patriarchátus kész támogatni e szerb tartomány ortodoxait.
„Az Orosz Egyház továbbra is minden lehetőséget fel fog használni, hogy felemelje hangját Isten igazságának védelmében, Szerbia koszovói területén élő ortodox testvéreink és az onnan elüldözöttek védelmében, az erőszak és az igazságosság lábbal tiprása minden áldozatának védelmében” – írta Kirill pátriárka Pavle szerb pátriárkának a NATO bombázás 10. évfordulójával kapcsolatos üzenetében. A pátriárka levelében emlékeztet arra, hogy az Orosz Egyház az elmúlt években „nem egyszer szólalt fel Testvér-egyháza támogatójaként a kialakult krízis rendezésének útjai kérdésében”. „Az önök fájdalma – az egész Ortodox Egyház fájdalma” – hangsúlyozza Kirill pátriárka. A NATO-nak a koszovói konfliktusba történt katonai beavatkozását kommentálva Kirill pátriárka elmondta, hogy 1999. márciusában „néhány olyan ország, amelyek úgy vélték, hogy joguk van meghatározni a világ sorsát, egyesültek, hogy erőszakkal kényszerítsék rá akaratukat az egyik népre”. „Az a törekvés, hogy fegyveres erővel bogozzák ki az etnikai, vallási, pszichológiai és szellemi tényezők csomóját Szentséged istenszerető nyája és az egész szerb nép számára súlyos szenvedéseket hozott, amelyeknek következményei élesen érezhetők még napjainkban is” – írta az orosz pátriárka a szerb egyházfőnek.
Hirdetés
Hasznos oldalak Impresszum Copyright Médiaajánlat Vélemény Oldaltérkép