Keresztény vallások összefoglaló oldala
Ajánlom az oldalt másnak Hozzáadás kedvencekhez
Főoldal Történelem Ünnepek Böngésző Gyermekeknek Galéria Fórum Eseménynaptár Archívum
Ön jelenleg itt van: Főoldal - Hírek
Keresztény Magyarország Portál - Hírek - Vallások összefoglaló oldala! - vallás, egyház, katolikus, református, evangélikus, teológus, templom, szent, egyháztörténelem, ünnep, szertartás, képeslap, fórum, hírek
Vince, Artúr napja
4 felhasználó online
0 tag, 4 vendégKépek a galériából

V. Kelemen
Katonazarándokok Makkosmárián
A laicista politikák nem ismerik el a vallás közéletben betöltött szerepét
2009-03-28 Forrás: Vatikáni Rádió
A Szentszék aggodalommal követi a világon egyre növekvő vallási intoleranciát. A kisebbségben lévő vallásoknak, amelyek közé olykor a kereszténység is tartozik, egyre többször kell elviselniük megkülönböztetést és előítéleteket.
Ezt erősítette meg Silvano Tomasi érsek, aki a Szentszék állandó megfigyelője a genfi székhelyű ENSZ hivataloknál.

Az Emberjogi Tanács ülésén mondott beszédében kiemelte, hogy a keresztények jogait nem csak azokban a társadalmakban tagadják meg, ahol a keresztény hívők kisebbségben élnek, hanem olyan helyeken is, ahol ők alkotják a többséget. Van sok olyan ország is, ahol eddig egészséges egyensúly állt fenn az állam és az egyház között. Most azonban az új, laicista szemléletű politika korlátozni akarja a vallás közéleti szerepét. A Szentszék ezzel szemben arra hívja fel az országok figyelmét, hogy a vallások a társadalmon belül segíthetnek a morális és szociális értékek megvédésében. Ezek a közös javakat növelik a társadalom és a fejlődés individualista eszméivel szemben.

Tomasi érsek elmondta, hogy nagyon sok olyan ország van, beleértve a nyugatiakat is, ahol törvényekben korlátozzák a szabad vallásgyakorlást. Erre a Szentszék szerint nem egy újabb nemzetközi okirat lenne a megfelelő válasz. Felhívja a figyelmet, hogy sok helyen a híveknek nincs véleményszabadsága sem. S ha az igazsághoz való jogot is megtagadják, akkor súlyosan akadályozzák azt is, hogy a személy szabadon megválaszthassa vallását.
Hirdetés
Hasznos oldalak Impresszum Copyright Médiaajánlat Vélemény Oldaltérkép