Keresztény vallások összefoglaló oldala
Ajánlom az oldalt másnak Hozzáadás kedvencekhez
Főoldal Történelem Ünnepek Böngésző Gyermekeknek Galéria Fórum Eseménynaptár Archívum
Ön jelenleg itt van: Főoldal - Hírek
Keresztény Magyarország Portál - Hírek - Vallások összefoglaló oldala! - vallás, egyház, katolikus, református, evangélikus, teológus, templom, szent, egyháztörténelem, ünnep, szertartás, képeslap, fórum, hírek
Ilona napja
1 felhasználó online
0 tag, 1 vendégKépek a galériából

Sevillai Szent Izidor
Mesés
A ciprusi államfő látogatása a Szent Egyed Közösségnél
2009-03-28 Forrás: Vatikáni Rádió
Római látogatása során Demetris Christofias a vatikáni megbeszéléseket követően este 7 órakor látogatást tett a Szent Egyed Közösség ingyen konyháján, ahol találkozott a Béke Népei mozgalomhoz tartozó bevándorlók egy csoportjával.
Ezután a Sant’Egidio Közösség székhelyén folytatott megbeszélést az egyházi mozgalom vezetőivel, közöttük Andrea Riccardi alapítóval, akinek átadta a Ciprusi Köztársaság Érdemrendjének nagykeresztjét.

A találkozó során Demetris Christofias aláírt egy, a Ciprusi Köztársaság és a Szent Egyed Közösség közötti egyezményt. Ennek értelmében a mediterrán ország gazdasági támogatást nyújt az ún. „DREAM” program számára Malawiban és Guineában 2010-ben. A Sant’Egidio Közösségnek ez a projektje az AIDS betegek ápolásával foglalkozik Afrikában. A megállapodás aláírását követően a ciprusi államfő részt vett a tiszteletére rendezett vacsorán a közösség székhelyén.

A Ciprusi Köztársaság és a Szent Egyed Közösség közötti kapcsolatok 2008-ban erősödtek meg egy nagy nemzetközi találkozó megrendezésével. November 15-18. között zajlott a szigetországban a békéért folytatott imatalálkozó, amelyet a következő címmel tartottak: „A béke, a vallások és a kultúrák civilizációjának párbeszéde”.
Hirdetés
Hasznos oldalak Impresszum Copyright Médiaajánlat Vélemény Oldaltérkép