Keresztény vallások összefoglaló oldala
Ajánlom az oldalt másnak Hozzáadás kedvencekhez
Főoldal Történelem Ünnepek Böngésző Gyermekeknek Galéria Fórum Eseménynaptár Archívum
Ön jelenleg itt van: Főoldal - Hírek
Keresztény Magyarország Portál - Hírek - Vallások összefoglaló oldala! - vallás, egyház, katolikus, református, evangélikus, teológus, templom, szent, egyháztörténelem, ünnep, szertartás, képeslap, fórum, hírek
Luca, Otília napja
5 felhasználó online
0 tag, 5 vendégKépek a galériából

Jézus Gyermekkel(Felrakta.Oláh Szabina)
Az imádkozó Szűz Mária
Tanácskozás a Vatikánban a kínai katolikus részegyházról
2009-03-29 Forrás: Vatikáni Rádió
Március 30-án és április 1-jén összeül az a bizottság a Vatikánban, amelyet XVI. Benedek pápa hozott létre 2007-ben, hogy tanulmányozza a kínai katolikus részegyház életére vonatkozó fontosabb kérdéseket.
A bizottság tagjai közé tartoznak a Római Kúria dikasztériumai, amelyek érintettek a témában, továbbá a kínai püspökök és a szerzetesi kongregációk képviselői.

Az első plenáris ülésre 2008. március 10-12. között került sor. Témája XVI. Benedeknek a kínai katolikusokhoz írt levele volt, amely 2007. május 27-én kelt. A tanácskozás során megvizsgálták a levél fogadtatását Kínán belül és határain kívül. Áttekintették a levelet ihlető teológiai alapelveket is azzal a céllal, hogy összegyűjtsék azokat a távlatokat, amelyek a kínai katolikus közösség számára megnyílnak a dokumentum nyomán.

A következő plenáris ülésen megvizsgálják az egyház életét Kínában a pápai levél fényében. Különös figyelmet szentelnek az aktuális és fontos vallási kérdéseknek.
Hirdetés
Hasznos oldalak Impresszum Copyright Médiaajánlat Vélemény Oldaltérkép