Keresztény vallások összefoglaló oldala
Ajánlom az oldalt másnak Hozzáadás kedvencekhez
Főoldal Történelem Ünnepek Böngésző Gyermekeknek Galéria Fórum Eseménynaptár Archívum
Ön jelenleg itt van: Főoldal - Hírek
Keresztény Magyarország Portál - Hírek - Vallások összefoglaló oldala! - vallás, egyház, katolikus, református, evangélikus, teológus, templom, szent, egyháztörténelem, ünnep, szertartás, képeslap, fórum, hírek
Izsó napja
2 felhasználó online
0 tag, 2 vendégKépek a galériából

Közeli oldalról
Lourdes Katedrális
A nap megszenteléséhez
2008-10-16 Forrás: Katolikus Egyház
Egykötetes zsolozsmáskönyvet jelentetett meg a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia Liturgikus Bizottsága a Szent István Társulat gondozásában. Az újabb szentek zsolozsmájával bővített kiadás segítséget kíván nyújtani a híveknek, hogy bekapcsolódjanak az Egyház hivatalos imádságába.
Az imaórák liturgiájával az Egyház Jézus Krisztus szüntelen imádkozásról szóló parancsát teljesíti és a Mennyei Atyát dicséri. A II. Vatikáni Zsinat a nap megszentelésének ezt a szép hagyományát megőrizte, ugyanakkor a mai életkörülményekhez alakította, ezért az Istentiszteleti Kongregáció újjáalkotta a Liturgia Horarumot, amely 1971-ben VI. Pál pápa jóváhagyásával jelent meg. A latin nyelvű mintakiadás magyar változata csak a rendszerváltozás után látott napvilágot.

A 2008-as, harmadik kiadású zsolozsmáskönyv abban különbözik elődeitől, hogy a legújabb szentek zsolozsmáját is tartalmazza, köztük számos magyar kanonizáltét. Boldog Batthyány-Strattmann Lászlóról január 22-én emlékezünk meg, Boldog Salkaházi Sáráról május 11-én, Boldog Apor Vilmost május 23-án ünnepeljük, Boldog Romzsa Tódorra pedig október 31-én emlékezik a magyar egyház.

A zsolozsmáskönyv helyes használatát segítik a kötet elején található szentszéki dokumentumok, amelyek az imaórák liturgiájának jelentőségét, a zsolozsma felépítését, annak a liturgikus évben betöltött szerepét és a közös imádkozás módját taglalják.

(Forrás: MKPK Sajtóiroda)
Hirdetés
Hasznos oldalak Impresszum Copyright Médiaajánlat Vélemény Oldaltérkép