Keresztény vallások összefoglaló oldala
Ajánlom az oldalt másnak Hozzáadás kedvencekhez
Főoldal Történelem Ünnepek Böngésző Gyermekeknek Galéria Fórum Eseménynaptár Archívum
Ön jelenleg itt van: Főoldal - Hírek
Keresztény Magyarország Portál - Hírek - Vallások összefoglaló oldala! - vallás, egyház, katolikus, református, evangélikus, teológus, templom, szent, egyháztörténelem, ünnep, szertartás, képeslap, fórum, hírek
Gabriella napja
4 felhasználó online
0 tag, 4 vendégKépek a galériából

Angyal zöld ruhában (A)
portré
A misszionáriusok magvetésének termése
2009-03-30 Forrás: Magyar Kurír
A vasárnapi Úrangyala-imádság előtt XVI. Benedek pápa hálával szólt az afrikai egyház életvidámságáról, közösségeinek a szent iránti érzékéről, valamint a misszionáriusok gyömölcsöző munkájáról.
„Mindenekelőtt szeretnék hálát adni Istennek és köszönetet mondani mindazoknak, akik valamilyen módon hozzájárultak a napokban tett afrikai apostoli látogatásom sikeréhez. Azért fohászkodom, hogy mennyei áldás hulljon az Afrika-szerte elvetett magokra" – mondta a Szentatya a Szent Péter téren összegyűlt zarándokoknak.

A pápa megjegyezte, hogy két dolog tűnt fel számára afrikai útja során. Az egyik „az emberek arcán tükröződő öröm, annak az öröme, hogy Isten egyetlen családjához tartoznak." A másik pedig „a szent iránti érzék, ami erősen érződött a liturgiákon. Ezt az afrikai népekre jellemző vonást szinte minden pillanatban tapasztaltam, amikor e kedves közösségek körében tartózkodtam" – fogalmazott XVI. Benedek, majd így folytatta:


„Ahol a misszionáriusok Jézushoz hasonlóan életüket adják az evangéliumért, ott mindig bőséges a termés. Ezeknek a férfiaknak és nőknek szeretném különösen is kifejezni hálámat azért a jóért, amit tesznek, akár szerzetesként, akár világi keresztényként. Csodálatos volt látni Krisztus iránti szeretetük gyümölcsét, és megtapasztalni, mennyire tisztelik őket a keresztények."

Az Úrangyala-imádság után a Szentatya a Rómában élő afrikaiak – köztük diákok – népes csoportját köszöntötte, akiket Robert Sarah érsek, a Népek Evangelizációja Kongregációjának titkára vezetett. Végül arra buzdította a jelenlévőket, vegyenek részt azon a szentmisén, amelyet április 2-án, II. János Pál pápa halálának 4. évfordulóján fog bemutatni – tudósít az AsiaNews.
Hirdetés
Hasznos oldalak Impresszum Copyright Médiaajánlat Vélemény Oldaltérkép