Keresztény vallások összefoglaló oldala
Ajánlom az oldalt másnak Hozzáadás kedvencekhez
Főoldal Történelem Ünnepek Böngésző Gyermekeknek Galéria Fórum Eseménynaptár Archívum
Ön jelenleg itt van: Főoldal - Hírek
Keresztény Magyarország Portál - Hírek - Vallások összefoglaló oldala! - vallás, egyház, katolikus, református, evangélikus, teológus, templom, szent, egyháztörténelem, ünnep, szertartás, képeslap, fórum, hírek
Menyhért, Mirjam napja
5 felhasználó online
0 tag, 5 vendégKépek a galériából

Szent Rita
Rubens: A Szeplőtelen Szűz
Drámai mértéket ölt a szórványosodás
2009-03-30 Forrás: Evangélikus Egyház
Vértesi László erdélyi református lelkész lett a Kárpát-medencei Magyar Képviselők Fóruma Szórvány Munkacsoportjának elnöke. A KMKF új testülete 2010 szeptemberére dolgoz ki stratégiai tervet a Kárpát-medencei és a világban szétszóródott magyar közösségek szórványosodásának megállítására vagy mérséklésére.
Pontosan nem tudni, hogy hol mi a helyzet, mert mások a gondjai a felvidékieknek és mások az ausztráliai, szórványban élő magyaroknak - hangzott el az ülésen. Ezért felmérés készül.

Vetési László azt mondja, a folyamat végeredménye ugyanaz: nyelvi, demográfiai térvesztés, asszimiláció, nyelvromlás, nyelvi erózió, gazdasági kiszorulás, vegyes házasság – annyi minden van, ami nagyjából minden területen azonos módon zajlik le.

A Kárpát-medencében a szórványosodás folyamatával valamilyen módon szembe kell szegülni a magyar politikának – jelentette ki Németh Zsolt, a KMKF Külügyi és Európaügyi

Albizottságának elnöke, aki szerint a határon túli magyarság szórványosodása drámai méreteket öltött az elvándorlás, az asszimiláció és alacsony születésszám miatt.
Hirdetés
Hasznos oldalak Impresszum Copyright Médiaajánlat Vélemény Oldaltérkép