Keresztény vallások összefoglaló oldala
Ajánlom az oldalt másnak Hozzáadás kedvencekhez
Főoldal Történelem Ünnepek Böngésző Gyermekeknek Galéria Fórum Eseménynaptár Archívum
Ön jelenleg itt van: Főoldal - Hírek
Keresztény Magyarország Portál - Hírek - Vallások összefoglaló oldala! - vallás, egyház, katolikus, református, evangélikus, teológus, templom, szent, egyháztörténelem, ünnep, szertartás, képeslap, fórum, hírek
Sára, Márió napja
1 felhasználó online
0 tag, 1 vendégKépek a galériából

v.Nagy János László: Utazók
Értékes
„Engedjétek, hogy Krisztus magához vonzzon titeket”
2009-03-31 Forrás: Vatikáni Rádió
Vasárnap délelőtt a pápa az Örök Város „Jézus Szent Arca” nevű plébániáját kereste fel. A Magliana városnegyed híveinek bemutatott szentmisén homíliájában arra szólított fel, hogy „a keresztények testvéreiket szolgálva, Istenbe vetett bizalommal küzdjék le korunk társadalmi és gazdasági válságát, a félelmet és a magányt”.
Tudjuk, hogy a nap, bár gyakran a felhők mögé bújik, mégis létezik. Tudjuk, hogy Isten közel áll hozzánk, segít nekünk és elkísér bennünket. Ezzel a lelkülettel készülünk Húsvét ünnepére. Tudatában vagyunk annak, hogy a szenvedés és a nehézségek életünk részét alkotják, de mögöttük mindig ott ragyog az isteni Jóság napja.

A Róma nyugati részén fekvő negyed plébániájához 4 ezer család tartozik. A szülők egész nap dolgoznak, a fiatalok pedig a nap nagy részét az iskolában töltik. Ez azt jelenti, hogy főleg a családon kívül részesülnek nevelésben. A pápa arra buzdította őket, hogy szegezzék tekintetüket Jézus Szent Arcára. Tegyék fel a kérdést, mit akar tőlük Jézus? Hallgassák meg válaszát és a Szentlélektől vezettetve, teljesítsék Isten rájuk vonatkozó tervét. A Szentatya elismerő szavakkal illette a plébánia Caritas csoportja illetve a Sant’Egidio mozgalom munkáját, amellyel a szegények és rászorulók megsegítésére sietnek ebben a válságos időszakban.

A plébánialátogatás elején a pápa a vizitációs nővérek által gondozott időseket köszöntötte, majd a szentmise után az elsőáldozó gyermekekkel találkozott. Hozzájuk a következő szavakkal fordult: „Kedves gyerekek! Először is szép vasárnapot kívánok nektek. Örömmel jöttem el közétek, bár rossz az idő és ma egy órával előbb keltünk fel. Tudom, hogy az első szentáldozásra készültök. Az ünnep középpontja nem az ebéd, hanem maga Jézus. Azután jöhet a finom ebéd. Imádkozzatok értem, én is imádkozom értetek” – mondta a Szentatya az elsőáldozó gyermekeknek egy római plébánián.
Hirdetés
Hasznos oldalak Impresszum Copyright Médiaajánlat Vélemény Oldaltérkép