Keresztény vallások összefoglaló oldala
Ajánlom az oldalt másnak Hozzáadás kedvencekhez
Főoldal Történelem Ünnepek Böngésző Gyermekeknek Galéria Fórum Eseménynaptár Archívum
Ön jelenleg itt van: Főoldal - Hírek
Keresztény Magyarország Portál - Hírek - Vallások összefoglaló oldala! - vallás, egyház, katolikus, református, evangélikus, teológus, templom, szent, egyháztörténelem, ünnep, szertartás, képeslap, fórum, hírek
Sámuel, Hajna napja
2 felhasználó online
0 tag, 2 vendégKépek a galériából

Angyalok karácsonya (A)
Köszöntés
Félmillióan tüntettek az élet mellett Madridban
2009-04-01 Forrás: Magyar Kurír
„Az öléshez nincs jog, az élethez van." A fővároson kívül további 80 spanyol városban tüntettek az abortusz liberalizációja ellen.
A rendőrség által közölt adatokkal ellentétben nem 100 000, hanem közel 500 000 ember tüntetett Madridban, miután a kormány bejelentette: tovább enyhít a spanyol abortusztörvényen.

Egy szocialista politikus úgy fogalmazott: az ember nem lehet egyszerre szocialista és életellenes. Ez „elfogadhatatlan ellentét". A demonstráció végén – hasonlóan a közel 80 városban szervezett tüntetésekhez – nyilatkozatot olvastak fel, amely leszögezi: az abortusz „egy emberi lény erőszakos halálát jelenti, és szörnyű dráma az érintett nő számára". A törvények feladata, hogy az élethez való jogot védelmezzék és a várandós édesanyákat támogassák. A tervezett törvénymódosítás csupán még több halált és a nők számára még több szenvedést jelent majd.

Az életért tartott menetet 700 életvédő szervezet támogatta. A spanyol egészségügyi minisztérium adatai szerint 2006-ban 101 592, 2007-ben már 112 138 abortuszt hajtottak végre az országban. A 2008-as adatok még nem állnak rendelkezésre – írja a Kathpress.
Hirdetés
Hasznos oldalak Impresszum Copyright Médiaajánlat Vélemény Oldaltérkép