Keresztény vallások összefoglaló oldala
Ajánlom az oldalt másnak Hozzáadás kedvencekhez
Főoldal Történelem Ünnepek Böngésző Gyermekeknek Galéria Fórum Eseménynaptár Archívum
Ön jelenleg itt van: Főoldal - Hírek
Keresztény Magyarország Portál - Hírek - Vallások összefoglaló oldala! - vallás, egyház, katolikus, református, evangélikus, teológus, templom, szent, egyháztörténelem, ünnep, szertartás, képeslap, fórum, hírek
Izsó napja
2 felhasználó online
0 tag, 2 vendégKépek a galériából

Topor Márta: Szt. Pál alabástrom ablakai
Jegyezd meg
„A művészet ne legyen öncélú, hanem álljon a kereszténység szolgálatában”
2009-04-02 Forrás: Vatikáni Rádió
A szerda délelőtti általános pápai kihallgatás végén Ozsvári Csaba, feleségével együtt személyesen is köszönthette a Szentatyát. A házaspár a magyarországi Schönstatt Mozgalom tagjai nevében egy ún. egység keresztet nyújtott át XVI. Benedek pápának.
A kereszten látható Szűzanya az egyházat jelképezi. Az Ozsvári házaspár az audiencia után kereste fel szerkesztőségünket.

Az ötvösművész alkotásai már jól ismertek a Vatikánban, hiszen 1991-ben, II. János Pál pápa azt a misekönyvet használta első magyarországi látogatása során, amelynek domborműves borítóját Ozsvári Csaba készítette. Ezt a misekönyvborítót használták tavaly Nagypénteken, a Colosseumnál tartott Via Crucis szertartásán.

1997-ben Ozsvári Csaba „Vir Dolorum” c. alkotását ajándékozta II. János Pálnak Apor Vilmos boldoggá avatása alkalmából. 1998-ban Joseph Ratzinger bíboros számára készített egy püspöki mellkeresztet és gyűrűt, majd 2008 májusában, a magyar főpásztorok vatikáni „ad limina” látogatása emlékére egy kelyhet ajándékozott XVI. Benedeknek.

A művész XVI. Benedek tanításának megfelelően hangsúlyozza, hogy a múlt hagyományaira építve kell megteremteni a liturgikus művészetben is a folytonosságot.
Hirdetés
Hasznos oldalak Impresszum Copyright Médiaajánlat Vélemény Oldaltérkép