Keresztény vallások összefoglaló oldala
Ajánlom az oldalt másnak Hozzáadás kedvencekhez
Főoldal Történelem Ünnepek Böngésző Gyermekeknek Galéria Fórum Eseménynaptár Archívum
Ön jelenleg itt van: Főoldal - Hírek
Keresztény Magyarország Portál - Hírek - Vallások összefoglaló oldala! - vallás, egyház, katolikus, református, evangélikus, teológus, templom, szent, egyháztörténelem, ünnep, szertartás, képeslap, fórum, hírek
Tekla, Líviusz napja
2 felhasználó online
0 tag, 2 vendégKépek a galériából

Foktői Református templom
Kisasszonynapi búcsú
A pápa üzenete a G20 országokhoz
2009-04-02 Forrás: Magyar Kurír
XVI. Benedek pápa üzenetben fordult a londoni G20 csúcs résztvevőihez, arra bátorítva az államokat és nemzetközi szervezeteket, hogy közösen keressenek megoldást a nemzetközi méreteket öltött világválságra.
El kell kerülni a nacionalista vagy protekcionalista megoldásokat – figyelmeztetett a pápa a Gordon Brown brit miniszterelnökhöz címzett üzenetben.

A pápa azt írja: kameruni és angolai utazása során azt tapasztalta, hogy az afrikai országokat különösen is sújtja a válság, a Szaharától délre fekvő államok közül azonban csak Dél-Afrika képviselteti magát a csúcstalálkozón. A tanácskozás résztvevőinek szem előtt kell tartaniuk, hogy azok szenvednek leginkább a – rajtuk kívül álló okokból keletkezett – válság hatásaitól, akiknek szava a politikában a legkevésbé jut érvényre.

A mostani válság oka a gazdasági rendszerek erkölcsének hiánya – írja a pápa. Emlékeztette az államokat saját maguk vállalta kötelezettségükre, hogy 2015-ig megszüntetik az extrém szegénységet a világon. „Ez korunk egyik legfontosabb feladata" – hangsúlyozta XVI. Benedek.
Hirdetés
Hasznos oldalak Impresszum Copyright Médiaajánlat Vélemény Oldaltérkép